Vacanțele pe litoralul românesc se ieftinesc substanțial

Vânzările de vacanţe în sezonul estival 2021 au depăşit cu 65% valoarea din 2020 şi cu 26% cifrele raportate în 2019, potrivit unui turoperator

Vacanțele de pe litoralul românesc vor fi mai ieftine cu 20 la sută, în medie, începând chiar din aceste zile, iar din 1 septembrie tarifele mai scad cu 40-50 la sută, potrivit unui studiu al Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA). Conform acestuia, vârful de sezon pe litoralul românesc se încheie chiar acum.

CITEȘTE ȘI: O fetiță a suferit arsuri grave de la o capsulă de detergent din supermarket

„Din ultima săptămână din august, tarifele hotelurilor urmează să scadă, în medie, cu 20 la sută, fie că este vorba de structuri de cinci stele, de patru, de trei, de două sau de o stea. Un alt prag de reduceri pe litoral va fi la 1 septembrie, când vacanțele vor fi cu 40-50 la sută, devenind mult mai ieftine decât în acest moment”, se arată în studiu.

Astfel, până în 1 septemrbie, o cameră dublă într-un hotel de patru stele din Mamaia va putea fi închiriată cu prețuri pornind de la 400 de lei pe noapte, un hotel de trei stele va avea tariful pe cameră începând de la 250 de lei pe noapte, iar unul de două stele, de la 220 de lei. De la 1 septembrie, turiștii care vor să se cazeze la 4 stele în Mamaia vor plăti începând de la 242 de lei camera dublă pe noapte, la 3 stele, de la 150 de lei, iar un hotel de două stele va putea fi închiriat cu 114 lei camera pe noapte.

Reprezentanții OPMCTA susțin că sunt hoteluri care practică chiar și tarife mai mici, iar prin programul “Litoralul pentru toți”, care începe în septembrie, vor fi, de asemenea, tarife mai mici, însă pachetele care sunt scoase la vânzare includ sejururi de cinci nopți. „Tarifele mici și vremea foarte bună care se anunță în următoarea perioadă ne fac să credem că în următoarea lună litoralul va avea în continuare turiști. Sunt mulți care au așteptat aceste reduceri. Din anii trecuți am observat că până pe data de 15 septembrie turiștii au considerat că este sezon estival și litoralul a fost plin. Chiar și după această dată ne așteptăm să vină turiști care vor să evite aglomerația din sezon și să profite de cele mai mici tarife din an”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA.

În ciuda pandemiei care a speriat populația, litoralul românesc a fost destul de asaltat în această vară. A existat, ce-i drept, o ușoară reținere la începutul sezonului, dar apoi lucrurile s-au mișcat în direcția convenabilă hotelierilor, astfel încât multe unități au avut un grad de ocupare chiar de sută la sută. Hotelierii au reușit să găsească soluții care să facă posibilă petrecerea concediului pe litoralul românesc, chiar dacă lumea trăia cu pericolul infectării cu Covid-19. Controalele repetate ale insituțiilor abilitate au contribuit, de asemenea, la creșterea încrederii turiștilor în siguranța oferită de stațiunile de la malul românesc al mării.

Cea mai căutată locație a rămas Mamaia, însă foarte mulți turiști încep să opteze pentru spațiile apărute în prelungirea acestei stațiuni. Este vorba despre imobilele apărute pe bulevardul Mamaia Nord, care aparțin de orașul Năvodari. Sunt blocuri de locuințe chiar și cu zece etaje, întinse pe o porțiune de șapte-opt kilometri, care au permis lansarea unui concept nou de petrecere a concediului. Astfel, acestea nu au funcțiuni precum hotelurile tradiționale (nu e recepție, bar, femeie de serviciu, lenjeria trebuie schimbată de turiști), dar oferă o suprafață mai mare de cazare, în general fiind vorba desăre apartamente cu două camere. Prețul unei nopți în Mamaia Nord sau Năvodari a fost în plin sezon de 500-700 lei la hotelurile din prima linie (lângă mare), fiind de așteptat ca de zilele viitoare tarifele să scadă la jumătate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *