Va fi haos total în traficul timișorean?

După predarea amplasamentului pentru șantierul de la pasajul Jiul, care va începe peste câteva săptămâni, administrația timișoreană a făcut marţi un nou anunț.

Astfel, primăria a câștigat contestația depusă la licitația pentru lărgirea pasajului Popa Șapcă, a străzii cu același nume și a Bulevardului Antenei. Contractul poate fi semnat, după care urmează predarea amplasamentului pentru organizarea de șantier și ordinul de începere a lucrărilor.

Cu toate asigurările venite din partea conducerii primăriei că factorii de decizie vor avea grijă ca perturbarea în trafic va fi una suportabilă, este lesne de imaginat ce va urma.

La fel ca la pasajul Jiul, circulația nu va fi întreruptă, ci doar restricționată, susțin reprezentanții municipalității, care caută rute alternative. În timp ce lucrările de la pasajul Jiul au termenul de realizare de 14 luni, cele de la pasajul Popa Șapcă se preconizează că vor dura 18 luni, dar experiențele anterioare arată că duratele specificate în contracte nu sunt aproape niciodată respectate, aproape totdeauna intervenind probleme de diverse genuri, un exemplu fiind precipitațiile sau succesiunea anotimpurilor.

Pasajul și strada Popa Șapcă, precum și Bulevardul Antenei vor fi lărgite la patru benzi, la finalul lucrărilor urmând să se circule într-un mod mult mai confortabil de la Punctele Cardinale până la intersecția cu Calea Lipovei. Proiectul a fost pus la bătaie pentru suma de 44 de milioane de lei (plus TVA), dar în urma licitației valoarea a scăzut simțitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
eu 26 aprilie 2016
dar incep lucrarile inainte de alegeri ? nu cred ca autoritatile in frunte cu papagalul vopsit au curaj sa faca asta pana nu isi vad noile mandate