
Federaţia Română de Fotbal a propus trei scenarii pentru încheierea eşalonului secund. Cel adoptat prevede doar disputarea unui play-off cu înjumătăţirea punctelor echipelor participante – primele şase.
Acestea sunt UTA Arad, care conform noii ierarhii ar avea doar 25 de puncte, CS Mioveni (20p), Turris-Oltul Turnu Măgurele (20p), FC Argeş (19p), Petrolul Ploieşti (19p) şi Rapid Bucureşti (19p).
Principala dezavantajată de soluţia votată de 15 reprezentanţi ai cluburilor este „Bătrâna Doamnă”, al cărei avans de 11 lungimi faţă de următoarea clasată a fost redus la cinci puncte.
Oficialii echipei arădene au reacţionat prompt, anunţând că vor ataca decizia Comitetului Executiv: „Federaţia Română de Fotbal a prezentat pentru vot trei scenarii de încheiere a competiţiei Ligii a II-a. Se știa de dinainte că două din aceste trei scenarii vor primi foarte puține voturi, deoarece nu se pot realiza logistic și financiar. Cum s-a și întâmplat, de fapt. Scenariul 1: jucarea tuturor celor 14 etape rămase – 1 vot, scenariul 2: play-off / play-out cu înjumătățire de puncte – 0 voturi, scenariul 3: doar play-off cu înjumătățire de puncte – 15 voturi. Federația Română de Fotbal nu a prezentat nici un scenariu viabil, fără înjumătățire de puncte, în care să primeze meritul sportiv. Respectăm votul democratic al cluburilor din Liga a II-a, vom demonstra pe teren forța UTA-ei. Menționăm că FRF, organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minimum trei puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator. Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru. Facem un apel la autoritățile locale să susțină financiar perioada imediat următoare de pregătire și de competiție, o perioadă foarte costisitoare datorită protocolului special pentru această perioadă, care trebuie respectat. O perioadă costisitoare, dar foarte importantă pentru întreaga suflare arădeană. Legislația care reglementează perioada de stare de alertă permite extrafinanțarea cluburilor de drept public sau privat rămase în competiție în acest moment. Suporterii clubului nostru trebuie să aibă încredere în noi că vom lupta până la final pentru ei și pentru noi”.
Cine nu sare, cine nu sare…….