USR Timiș, ”copy-paste” după modelul ”Veorica”

mos

Cristian Moș, președintele USR Timiș și candidat al Alianței USR-Plus la șefia Consiliului Județean Timiș, propune contracandidaților săi Călin Dobra și Alin Nica realizarea unui pact politic.

Iată mesajul lui Moș:

”Cred că suntem cu toții de acord că este vital să investim în infrastructură, să o dezvoltăm și completăm. Cu toate astea, multe dintre lucrările esențiale sunt amânate ani întregi, iar neajunsurile județului se tot adună. Aceste lucruri trebuie să se schimbe. Nu avem nici o scuză să nu avem finalizate legăturile cu autostrada, să nu avem drumuri județene de calitate, să nu avem infrastructură pentru biciclete.

Timișul ar putea beneficia imens de pe urma mobilității. Am putea facilita o întreagă rețea de turism de proximitate pentru timișoreni. Ar scădea probabil costurile de locuire, deoarece oamenii ar putea face naveta în siguranță și confort pe distanțe mai mari.  Infrastructura de calitate ajută economic semnificativ fiecare localitate pe care o legăm eficient de rețeaua județeană și națională. Deci, pentru binele Timișului și pentru binele tuturor timișenilor, vreau să vă propun un pact politic.

Să semnăm un document în care ne asumăm câteva proiecte de infrastructură prioritare pentru CJ Timiș. Să ne asumăm public realizarea cât mai urgentă a acestor obiective, astfel încât indiferent de rezultatele alegerilor timișenii să aibă parte de o promisiune fermă și publică pentru realizarea celor mai importante obiective.  Cred că e cazul să facem mai multe decât până acum și mai cred că orgoliile sunt singurul impediment în fața acestei propuneri. Avem șansa să fim mai buni, pentru ca Timișul să fie mai bun!”.

Propunerea lui Cristian Moș nu numai că nu este inedită, dar ea este inspirată din strategia electorală a unui politician pe care USR l-a ironizat în toate felurile posibile. Este vorba de Viorica Dăncilă, ”Veorica”, așa cum o ”alintau” adversarii politici, care în toamna anului trecut, înainte de alegeri, adică la fel ca și acum,  propunea partidelor politice semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor.

Documentul se dorea  o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia românilor salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. La vremea respectivă, USR a ignorant pactul propus de fostul premier, luând-o în derâdere pe ”Veorica”.

Iată ce a declarat, atunci, Dan Barna, președintele USR Timiș:

”Am luat act de propunerea pe care ne-ați adresat-o în spațiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor. Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR-PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact.

Dumneavoastră și Partidul Social Democrat ar trebui să dovediți responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent. Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern”.

Prin urmare, USR Timiș a copiat tocmai modelul electoral al celei pe care o persifla, singura diferență fiind că l-a transpus la nivel local.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “USR Timiș, ”copy-paste” după modelul ”Veorica”

  1. Daca comparati USR cu PSD, aveti unfollow de la mine pe toate canalele, chiar ati ajuns de rasul lumii,
    Care din PNL va tine in brate?

  2. Unii ori sunt prosti de dau in gropi ori sunt chiori!
    Doamne de ar iesi USR sa vedeti voi cioflingari spalati pe creier cum va vine pay-back-ul si in 6 luni o sa le dati ce le-ati dat pesedeilor acum de 2 ani incoace …

Lasă un răspuns