USR, greu de închis în Timiş

USR, greu de închis în Timiş

În lumea politică, atunci când se vorbeşte despre finalizarea unor decizii importante, se foloseşte mereu verbul „a închide”. „La primărie am închis-o cu candidatul X, iar la consiliul judeţean, cu Y” sau „facem alianţă cu Z, e închisă problema”, sunt expresiile folosite în astfel de cazuri.

Una dintre problemele care nu se pot „închide” la ora actuală în judeţul Timiş priveşte includerea USR în ecuaţia combinaţiilor pre sau post electorale. Motivul? Aproape dacă îi numeri pe degete pe cei care vor să se alieze cu partidul lui Dan Barna, mai ales atunci când vine vorba de formarea unor majorităţi la consiliile locale.

La PSD, nu e de mirare o astfel de atitudine, dată fiind ostilitatea bineştiută dintre cele două partide, însă lucrurile stau cam la fel şi la PNL, singura formaţiune care ar putea intra într-o formulă electorală alături de USR.

Mai toţi liderii locali liberali se feresc ca dracul de tămâie de oamenii lui Dan Barna, în unele cazuri existând deja scandaluri publice (vezi şi cazul Timişoara). Majoritatea edililor PNL nici nu vor să îşi imagineze cum ar funcţiona primăria dacă ar avea un viceprimar USR şi încep să facă presiuni pentru a preîntâmpina o viitoare alianţă cu acest partid.

Liberalii ar prefera în plan local chiar o alianţă cu PSD, însă realizează că această contopire nu va fi permisă de la nivel central, motiv pentru care se caută alte combinaţii posibile.

Cea mai la îndemână pare a fi Pro România, situaţie în care partidul lui Victor Ponta ar putea obţine foarte mulţi viceprimari, profitând de izolarea spre care tinde USR. Totuşi, ca să rămânem în limbajul de specialitate, problema nu este încă „închisă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “USR, greu de închis în Timiş

  1. Am fost la intalnirea candidatilor USR cu cetatenii sustinatori, simpatizanti sau membri de partid. A avut loc saptamana aceasta. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut intre cei cu dorinta de a candida din partea USR pe un domn pe care eu il stiu din vreo alte doua partide, PNTCD si Partidul M10. Este vorba de domnul Mortan Mihail. Pai parca era vorba de oameni noi, nu? Ne scapa ceva?

    Personal nu am mai votat din anul 2008 la locale. Voiam anul acesta sa ma duc la vot. Cred ca ma voi duce totusi pentru Dominic. Dar echipa e….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *