Ursul și-a văzut umbra: se întoarce iarna

Tradiția spune că în a doua zi a lunii februarie, ursul se trezește din hibernare și iese din bârlog. Dacă e soare, își vede umbra, se sperie de ea și intră la loc la culcare, astfel că iarna va mai dura. Cum soarele a strălucit destul de frumos vineri, se poate estima că sezonul rece – care n-a fost cine știe ce până acum – se va prelungi cu câteva săptămâni.

Dincolo de aceste estimări tradiționale, Administrația Națională de Meteorologie prognozează pentru acest weekend o scădere a temperaturilor și precipitații pentru vestul României.

Sâmbătă, în Banat, cerul va fi acoperit și va ploua, temperaturile minime fiind cuprinse între -1 și 3 grade Celsius, iar cele maxime, între 9 și 13 grade.

Duminică va fi și mai rece, cerul va deveni variabil, fiind posibile ninsori la munte. Temperaturile minime se vor situa între -6 și -2 grade, iar cele maxime, între 3 și 7 grade.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Ursul și-a văzut umbra: se întoarce iarna

  1. A expirat și tradiția asta… Ursul era, deja, afară – nu mai hibernează.
    Referitor la predicții meteo pe termen scurt, încercați situl windity, se pot compara rezultatele a 3-4 algoritmi de calcul… Diferențe mari, chiar la predicția pe viitoarele 3 zile…

Lasă un răspuns