Urmează controale dure pentru standardele duble ale alimentelor, în Timiş

carne tocata 1

Scandalul privind produsele alimentare inferioare din estul Europei arde la foc mocnit. Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Sanitar-Veterinară lucrează la modalităţile prin care vor fi întreprinse verificări privind existenţa unor standarde duble folosite de companiile multinaţionale, suspectate că ar exporta şi în România mâncare mai proastă decât în ţările occidentale.

Este de aşteptat să fie dispuse controale interdisciplinare, în care să fie angrenaţi inspectori ai Autorităţii Sanitar-Veterinare (ASV), ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC).

adrian popaAdrian Popa, directorul ASV Timiş, spune că nu s-au primit încă sarcini în acest sens, însă instituţia este pregătită pentru verificări în ceea ce priveşte calitatea alimentelor.

„E un aspect care se va suprapune, probabil, cu verificarea pe care o vom face, pentru că se apropie sărbătorile pascale. Noi suntem pregătiţi, chiar dacă avem mult de muncă, iar inspectorii sunt puţini, în timp ce sarcinile îmbracă un segment larg care trebuie verificat. Îmbucurător este faptul că nu am descoperit, până acum, probleme grave, nici în pieţe, nici în gospodăriile cetăţenilor”, a declarat Adrian Popa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns