Urmăriți pas cu pas! Activitatea polițiștilor locali va fi monitorizată prin sisteme GPS

Urmăriți pas cu pas! Activitatea polițiștilor locali va fi monitorizată prin sisteme GPS

Urmăriți pas cu pas! Activitatea polițiștilor locali va fi monitorizată prin sisteme GPS.

Polițiștii locali vor avea o activitate mult mai intensă pe străzile municipiului Lugoj, după ce administrația a achiziționat stații cu sistem GPS, pentru a-i monitoriza.

Aparatele vor intra în scurt în dotarea Poliției Locale Lugoj, așa că fiecare dintre cei 45 de agenți va primi câte o astfel de stație.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății: Infecţia cu COVID-19 se transformă într-o viroză sezonieră. Un eventual nou val nu va pune probleme

”Sunt niște stații de lucru care au încorporat și un modul GSM și există și un soft de dispecerat, achiziționat odată cu ele, astfel să putem ști exact unde sunt patrulele în fiecare moment. Vor fi circa 45 de bucăți, pentru fiecare agent. Încă nu au ajuns. Noi ni le-am dorit și își vor dovedi utilitatea”, ne-a declarat Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

Măsura vine ca urmare a mai multor acte de vandalism comise în ultimele luni pe raza urbei. Au fost distruse bănci prin parcuri și pe malurile Timișului, complexe de joacă pentru copii sau foișoarele din cartiere. Edilul local e de părere că o mare vină pentru înmulțirea acestor acțiuni o au polițiștii locali, care nu-și fac treaba.

”Acum le-am cumpărat GPS. O să dau fiecărei persoane GPS și o să văd pe unde umblă toată ziua. Opt ore cât sunt de serviciu trebuie să umble non-stop. Cum se opresc 10 minute, trebuie să explice de ce s-au oprit”, a spus Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

În plus, în bugetul pe acest an sunt prevăzute sume pentru cumpărarea mai multor camere de supraveghere video, pentru dotarea obiectivelor de pază, cum ar fi unitățile de învățământ și celelalte instituții publice, dar și suplimentarea lor pe străzile urbei și în locurile unde se aruncă deșeuri.

În primele patru luni ale acestui an, agenții au întocmit circa 900 de procese verbale, pentru diverse acte contra­ven­ționale, cele mai multe fiind pentru parcări ilegale și gunoaie.

În luna aprilie, cuan­tumul amenzilor a fost de peste 51.000 lei.

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *