Deși Recașul este oraș, nu și-a pierdut cu totul aerul rural. În primul rând, datorită faptului că procesul de urbanizare nu s-a încheiat încă, ori abia a început, dacă ne referim la cel mai costisitor obiectiv public, care este înființarea canalizării.
Când afirmăm acest lucru avem în vedere și faptul că are în componență și șase sate. Dacă alimentare cu apă există în toate satele, mai puțin în așezarea depopulată Nadăș, sistemul de evacuare a apelor menajere abia a fost finalizat în oraș, la sfârșitul anului trecut, racordările gospodăriilor fiind în curs.
A doua localitate care se preconizează că va fi canalizată este Izvinul, pentru care se lucrează la proiect. Edilii cred că lucrările ar putea demara anul viitor. Rețele de gaze există numai în Recaș și în acest din urmă sat.
În privința asfaltului pe străzi lucrările sunt oarecum asemănătoare, cu precizarea că trei dintre localități au carosabil modernizat pe 90 la sută dintre străzi, respectiv orașul, Izvinul și Petrovaselo. Investiția rămasă de executat se află în licitație în vederea desemnării executantului.
În cazul satului Bazoș, în privința asfaltării, aceasta există doar în proiect, pentru că se va solicita o finanțare guvernamentală prin lista a treia a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), așteptată de foarte mulți edili. Prin acest proiect ar urma să se asfalteze complet străzile din acest sat.
Așezările Herneacova și Stanciova ar urma să fie asfaltate în următorii doi ani, primăria intenționând angajarea unui credit în acest sens. Canalizarea însă, în celelalte localități recășene va rămâne doar un deziderat, cel puțin în viziunea actuală a edililor.