Urbanizare pas cu pas, într-o comună din Timiş

racovita

Apropierea condițiilor de viață între sat și oraș rămâne un deziderat, câtă vreme nu se pot asigura condițiile minime de urbanizare în fiecare așezare rurală.

Comuna timișeană Racovița are în administrare șase localități. Doar patru dintre acestea au rețele cu apă potabilă, iar două încă nu. La Hitiaș, sat aparținător acestei unități teritoriale se află uzina de apă care alimentează Racovița și orașul-stațiune Buziaș, izvoarele de aici aparținând primăriei comunei.

De la această uzină s-a adus coloana principală și până în centrul satului Sârbova, unul din cele două în care nu a fost introdusă această utilitate. Primarul Ioan Nanu a declarat că, în acest an, urmează să fie realizate și coloanele secundare, pentru ca apoi să se treacă la branșarea gospodăriilor.

Al doilea sat fără alimentare centralizată cu apă este Drăgoiești. Proiectul investiției pentru înființarea rețelei și în această așezare încă nu este finalizat. Trebuie precizat faptul că autoritățiile locale au concesionat serviciul de apă-canal operatorului regional Aquatim, cel care va realiza și investițiile necesare, inclusiv cea de introducere a canalizării în toate satele comunei Racovița.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns