Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România, amendat cu 50.000 de lei de ANPC. Ce cuprindea, de fapt, o ofertă cu minute nelimitate

telefon 1

Compania Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de telefonie mobilă, a fost amendată de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu suma de 50.000 de lei pentru ”practici comerciale incorecte”, care includeau, printre altele, restricționarea accesului clienților la convorbiri, deși, potrivit ofertelor, aceștia aveau la dispoziție apeluri nelimitate.

Clienții operatorului de telefonie mobilă care utilizau cartele reîncărcabile puteau opta pentru ofertele cu minute și SMS-uri naționale nelimitate fără să fie însă informați că numărul de minute al apelurilor inițiate nu ar fi trebuit să depășească cu 500 numărul de minute primite, fapt care nu era însă menționat și pe site-ul Vodafone.

“Prin utilizarea cuvântului nelimitat se înțelege faptul că nu există nicio restricție; practic, profesionistul utiliza acest termen doar în scop de marketing, consumatorii luând o decizie de tranzacționare pe care în altă situație nu ar fi luat-o”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de către ANPC.

În plus, operatorul de telefonie mobilă le punea la dispoziție clienților o serie de oferte prepaid, valabile 28 de zile, care includeau un număr fix de minute, SMS-uri sau acces la internet. Ulterior acestea erau restricționate, chiar dacă perioada de valabilitate nu era depășită, pentru că ofertele erau condiționate de un număr suficient de apeluri primite.

“Consumatorilor le era impusă o condiție pe care le era imposibil să o respecte, numai profesionistul având capacitatea tehnică de a monitoriza apelurile primite.

La fel se întâmpla și în cazul beneficiilor oferite la reîncărcarea diferitelor cartele, consumatorii, pentru a putea utiliza beneficiile achiziționate, fiind condiționați de numărul de apeluri primite”, explică reprezentanții ANPC. Vodafone se obligă acum să elimine mecanismul de restricționare automată a serviciilor ca urmare a raportului dintre numărul de minute sau SMS-uri trimise și cele primite.

Până la momentul publicării acestui articol, reprezentanții companiei nu au putut fi contactați.

vocea.biz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România, amendat cu 50.000 de lei de ANPC. Ce cuprindea, de fapt, o ofertă cu minute nelimitate

  1. WOWWWWW ce amenda marEEEEEEEEE … 11.000 de euroi …. se cac@ Vodafonu sau care-or fi pe banii astia – cand se vor da amenzi de la 5 la 100 milioane euro, sau ceva de genul cum au luat-o cei de la Apple sau cum si-o vor lua cei de la Gugle, mai stam de vorba … amenda asta e ca si cum as lua eu de la militieni 3 lei pentru radar ….

  2. Nu e amenda principala realizare, ci obligatia ca Vodafone sa elimine acei termeni definiti de ei ca „utilizare rezonabila”. Eu m-am lovit de ea si Vodafone nu mi-a oferit nici o solutie, era ceva de genul „daca nu-ti convine, poti renunta la serviciile noastre”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *