Unsprezece tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri la o vamă din vestul ţării

tir 23

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat unsprezece tineri din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu textile, respectiv cabluri electrice.

În data de 09.11.2020, în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 49 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice pe ruta România-Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru minori, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani.

Tot luni, în jurul orei 17.30, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 38 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta textile pe ruta Bulgaria-Norvegia.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind în interiorul compartimentului marfă, patru cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii afgani, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Sursa: Poliţia de Frontieră

 

ghidularadean


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Unsprezece tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri la o vamă din vestul ţării

  1. Mereu citim știri despre cât de bună e Poliția de Frontieră (da, cea care mai lua șpagă la contrabandă), câți migranți prinde pe zi. Dar niciun ziar din Timiș nu scrie ce anume se întâmplă cu ăștia prinși. Sunt returnați în Serbia? Sunt cazați în Timiș? Sau deja se aplică, pe ascuns, măsurile asumate la Marrakech și noi nu știm? Câți migranți avem în Timiș? Căutați pe Youtube cuvintele „migranti” și „Srbija” și veți vedea „binefacerile” pe care le aduc aceștia comunităților locale de graniță… Mulțumită coanei Merkel, evident…

  2. Cine vrea își apără neamul, cultura și meleaguri fără să aștepte aprobare.
    Nu ca alții care și le vând toate pe un pumn de arginți.
    YouTube : Message from Hungarian EU borderou to the …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *