Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa va fuziona cu Universitatea de Vest

universitatea eftimie murgu

La solicitarea conducerii Universității Eftimie Murgu din Reșița, singura instituție de învățământ superior din județul Caraș Severin, conducerea Universității de Vest din Timișoara a analizat posibilitatea și oportunitatea fuziunii prin absorbție a celor două instituții de învățământ superior.

Cele două universități au ajuns la acest moment ca urmare a unor discuții ce au avut loc pe perioada verii, într-un demers care va fi agreat și de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în situația în care va exista un consens între cele două instituții.

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița se confruntă atât cu probleme de imagine, fiind de notorietate și punctate ca atare în presa locală, regională și națională abaterile de la etica și deontologia profesională a mai multor cadre didactice, cât și cu mari dificultăți financiare care pun sub un serios semn al întrebării existența universității.

Astfel, în mod oficial, în ședința comună a Consiliului de Administrație și a Senatului UVT din data de 7 septembrie 2015, s-a hotărât demararea negocierilor pentru absorbția de către UVT a UEMR. Totodată, a fost numită și comisia care va reprezenta UVT în acest demers. Mandatul acestei comisii este de a armoniza termenele și procedurile și de a întocmi acordul de fuziune prin absorbție, acord ce urmează apoi a fi aprobat de către senatele celor două universități și înaintat ministerului de resort.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa va fuziona cu Universitatea de Vest

  1. Peste noapte dupa Revolutie fosta sectie de subingineri, satelit al Politehnicii din Timisoara s-a transformat in Institut cu specializari ce nu mai erau cautate intr-un oras monoindustrial mort. Cu promovari bazate pe spaga, la fel ca si in cazul examenelor si licentelor sau pe criterii politice sub conducerea rectoritei … Frunzaverde Doina viitorul este sumbru! Logica ar spune sa se inchida taraba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.