Unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Județean din Timişoara intră în reabilitare

Sediul nou al UPU din cadrul Spitalului Județean Timișoara va redefini total  conceptul de unitate de primiri urgențe

La sediul Palatului Administrativ a fost semnat, luni, contractul pentru proiectarea și execuția extinderii și modernizării Unității de primiri urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Timișoara.

Valoarea proiectului de ridică la 6,9 milioane de lei, din care 2,4 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, 3,2 milioane provin de la bugetul de stat și 216.000 de lei de la bugetul CJT. Din întreaga sumă, un milion de lei va fi rezervat pentru dotarea unității.

„Imediat după semnarea contractului, dăm ordinul de începere a proiectării, după care va putea începe și execuția. Va fi modernizat corpul existent al UPU și va fi extinsă actuala clădire cu încă 800 de metri pătrați, înspre heliport. De asemenea, se va construi și un corp nou de clădire, cu subsol, parter și etaj”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

La ora actuală, la UPU de la Spitalul Județean există 24 de spații de lucru pentru urgențe, dar, după extindere, acestea vor fi mai multe și va fi asigurat mai mult confort pentru pacienți și aparținători. Noua clădire va avea o suprafață desfășurată de 800 de metri pătrați, la parter urmând să fie amenajate un spațiu pentru accesul ambulanțelor și o sală de așteptare.

Durata contractului semnat ieri este de 25 de luni, din care șase pentru proiectare și 19 pentru execuția lucrărilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Unitatea de primiri urgențe de la Spitalul Județean din Timişoara intră în reabilitare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *