Unii români rămân fără o zi liberă în acest an

De la anul am putea avea o nouă zi liberă legală

Unii români rămân fără ziua liberă plătită după ce s-au vaccinat anti-COVID, potrivit unei clarificări de la Inspecția Muncii.

Astfel, cei care s-au imunizat începând cu ziua de 9 martie 2022 nu mai beneficiază o de zi liberă plătită, pentru că nu mai suntem în stare de alertă, potrivit avocatnet.ro.

Prin legea 221/2021, din 29 iulie 2021, salariații care se vaccinau împotriva coronavirusului aveau dreptul de a cere angajatorului câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

Prevederile Legii 221 au fost introduse în Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ care a stat la baza hotărârilor de Guvern privind introducerea și prelungirea stării de alertă.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu spune că este posibil ca România să doneze Ucrainei MiG-urile 21. Avioanele de luptă sunt acum consemnate la sol

Cei care s-au vaccinat în ultima zi de stare de alertă, adică în 8 martie 2022, încă mai pot solicita ziua liberă, dar pentru asta e nevoie ca: salariatul trebuie să cadă de acord cu angajatorul asupra zilei libere pe care să și-o ia pe baza unei cereri și a dovezii de vaccinare, iar liberul are ca termen limită de acordare trei ani de la data nașterii dreptului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *