Unii medici de familie din Timiş pun pacienţii pe drumuri

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş face apel la toţi furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţie contractuală să nu mai pună pacienţii pe drumuri, solicitându-le calitatea de asigurat eliberată de CJAS.

Au existat cazuri în care pacientul s-a prezentat la medic cu cardul de sănătate şi a fost trimis să aducă de la Casa de asigurări adeverinţă că este asigurat.

”Atragem atenţia tuturor furnizorilor că prezenţa cardului de sănătate atestă calitatea de asigurat şi nu este nevoie să pună pe drumuri bolnavii, mai ale că unii pacienţi sunt din alte judeţe. Le reamintim furnizorilor de servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare că pot verifica calitatea de asigurat în aplicaţia de pe site-ul instituţiei, la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html.

Doar în situaţia în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, furnizorii pot solicita prezentarea calităţii de asigurat, eliberată de Casa de Asigurări”, a declarat Mariana Marcu, purtător de cuvânt al CJAS Timiș.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns