Unii la proteste, alții la teatru

Amploarea protestelor s-a diminuat simțitor la Timișoara, după ce, în weekend, zeci de mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei scandând împotriva Ordonanței 13 și a guvernului.

Luni seara, numărul manifestanților a scăzut deja la aproximativ 3.000, iar marţi, în fața Operei nu s-au adunat decât o mână de oameni.

În timp ce cei nici o sută de timișoreni sosiți în Piața Victoriei discutau despre posibile scenarii privind viitorul României, combătând, în același timp, atitudinea politicienilor aflați la guvernare, alte câteva zeci de concitadini au lăsat pancardele acasă, alegând să-și petreacă seara la teatru. Oricum, piesa pusă în scenă a fost extrem de grăitoare în contextul actual: ”Ce vine după”…

Între timp, unul dintre organizatori, Sergiu Spătan, doctorand în filosofie, le-a explicat protestatarilor dezamăgiți de numărul mic al celor care s-au adunat în Piața Victoriei că nu se vor mai organiza mitinguri până vineri:

”Dacă doriți să veniți, puteți veni în fiecare seară, noi, organizatorii, vom fi aici prin rotație. Pentru a rezista, am decis să nu putem face risipă de energie, dar vineri, vom fi din nou cu toții aici, vom avea și muzică, și boxe…Vom continua protestul purtând banderole albe, chiar și la serviciu”.

Întrebat despre cine sunt și ce-și doresc organizatorii, Sergiu Spătar a declarat pentru Renașterea bănățeană că totul a pornit din vara anului trecut, când s-a discutat pentru prima dată în spațiul public despre dezincriminarea infracțiunii de abuz în serviciu, pentru că anumite elemente cuprinse în definiția ei au fost declarate ca fiind neconstituționale.

”Câțiva oameni am încercat, atunci, cred că era prin iunie, să protestăm împotriva acestei intenției de dezincriminare, însă nu a fost o mișcare de amploare. Acum, ne-am reunit, de această dată, mai mulți. Am ieșit în stradă pentru acea ordonanță, iar pentru ceea ce au făcut Grindeanu, Dragnea, Iordache și Tăriceanu trebuie să plece. Nu vrem să facem jocurile nici unui partid, dar nu mai vrem oameni condamnați penal în fruntea țării. O să vedem forma în care se va concretiza această dorință, poate printr-un referendum, asta rămâne să mai discutăm”, a afirmat Sergiu Spătar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns