Unii funcționari ai Primăriei Timișoara își bat joc de o femeie necăjită

retusare raspuns primarie

După ce a pierdut procesul în urma căruia a fost evacuată din locuință de către municipalitate, o timișoreancă, Ecaterina A., se chinuie de o jumătate de an să obțină de la Primăria Timișoara suma fixată de instanță ca despăgubire pentru investițiile făcute în spațiul din care a fost obligată să plece.

Nu vă închipuiți că este vorba despre cine știe ce sumă – 3.650 de lei reprezintă un fleac pentru bugetul local – și nici că în discuție s-a aflat vreun apartament cu un spațiu generos, femeia fiind evacuată din “spațiul intitulat <<locuință portar>>, situat la demisolul imobilului”, așa cum apare în motivarea instanței.

Cu toate acestea, deși procesul s-a încheiat în luna noiembrie 2019, iar femeia avea nevoie cât mai repede de banii respectivi, pe angajații Primăriei Timișoara care ar fi trebuit să se ocupe de problemă i-a durut fix în cot. Neavând de ales, Ecaterina A. s-a adresat unui executor judecătoresc, care, în data de 24 februarie, a expediat o somație pe adresa municipalității, punându-i în vedere să achite suma de 4.342 lei (suma datorată plus onorariul de executare silită) și indicându-i și conturile în care poate vira banii.

Brusc, peste alte două zile, în 26 februarie, printr-o adresă semnată de trei persoane – primarul Nicolae Robu, șeful Biroului Contencios din cadrul Serviciului Juridic, Mihaela Dumitru, și consilierul juridic Adina Balogh -, doamnei Ecaterina A. i se solicită să comunice primăriei numărul de cont unde dorește să îi fie virate suma datorată, numele titularului contului și datele de identificare. Așa cum vă spuneam, toate aceste detalii erau cunoscute deja de către angajații primăriei, din moment ce somația executorului judecătoresc care le cuprindea ajunsese cu două zile în urmă la sediul de pe Bd. C. D. Loga nr. 1.

Din 26 februarie până în 16 martie, dată la care a fost decretată starea de urgență din cauza pandemiei, n-a intrat nici un ban în contul doamnei Ecaterina A., iar după aceea cu atât mai puțin. Am ieșit din starea de urgență, lucrurile încep să revină la normal, doar pe funcționarii municipalității care ar fi trebuit să expedieze banii timișorencei continuă să-i doară în cot.

Ieri am încercat să aflăm de la primărie când vor catadicsi onor slujbașii acesteia să-și facă treaba pentru care sunt plătiți din banii cetățenilor, dar nu ni s-a comunicat un termen cert. Cei de la Serviciul Juridic ne-au transmis că au înaintat documentația către Direcția Economică, astfel că, probabil, într-o zi cu soare, funcționarii acestei direcții vor expedia banii femeii aflate în necaz.

Pandemia va dispărea până la urmă, dar bătaia de joc la adresa cetățenilor rămâne eternă în Primăria Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Unii funcționari ai Primăriei Timișoara își bat joc de o femeie necăjită

  1. „Abuz in serviciu in dauna intereselor persoanei” nu exista in fisa postului angajatilor primariei ???!

  2. scapati de ciuma si dati de molima … deschideti ochii cand votati, nu o faceti doar ca personajul e pe val!

  3. intre timp, tiganii din zona pietei Traian ocupa ilegal locuintele municipalitatii. pe aia nu-i da nimeni afara.

  4. Munca este compartimentata la primarie , angajatii muncesc cu drag si spor , dar hirtiile trebuie sa parcurga anumite circuite , asta dureaza , de la parter la etaj , apoi din nou la parter , apoi iar la etaj , si iar la parter , si tot asa , la fiecare compartiment trrbuie sa semneze cite un sef sau un sefut , e destul de greu , trebuie sa ii intelegem si pe ei , oameni sintem , nu , si la sfirsit semneaza seful suprem .

Lasă un răspuns