Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în limba maghiară, în Transilvania

Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în limba maghiară, în Transilvania

Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în limba maghiară, în Transilvania

Lovitură uriașă pentru România. Ungaria și-a creat propria structură de învățământ în Transilvania. Copiii vor studia în limba maghiară de la creșă, până la universitate.

Anunțul a fost făcut de premierul ungar Viktor Orban, care s-a lăudat cu realizările din ultimii 12 ani. Oficialul de la Budapesta susține că, citez „dacă pentru fiecare proiect s-ar scrie câte o pagină, ar putea fi alcătuită o carte”.

CITEȘTE ȘI: Dezastru în centrul Budapestei. Mai multe persoane au fost rănite, cinci maşini sunt distruse complet. Video

Potrivit acestuia, Ungaria a construit în România peste 100 de grădinițe noi, iar altele 376 au fost renovate.

„Datorită Programului de dezvoltare a grădiniţelor din Bazinul Carpatic, care se află acum în cea de-a patra etapă, în Transilvania a fost creată şi consolidată o structură educaţională completă de limba maghiară.

Este bine să vedem aceste realizări. Dacă ar fi să scriem pe câte o pagină toate realizările pe care le-am făcut în ultimii 12 ani – şi mă refer doar la investiţii, nu la programe, ci la renovări şi investiţii finalizate, concrete -, atunci am putea citi o carte sau o publicaţie de 100.000 de pagini”, a declarat secretarul de stat, Árpád János Potápi, conform realitatea.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns