Ungaria relaxează și mai mult accesul în țară prin vama Nădlac 1. Care sunt noile condiții

Ungaria relaxează și mai mult accesul în țară. Principalele modificări sunt că se permite nu doar tranzitarea Ungariei, ci și rămânerea pe teritoriu țării, precum și creșterea numărului de ore în care se permite accesul în Ungaria, respectiv orele 07-01, comparativ cu 11-23 așa cum era până în acest moment.

CITEȘTE ȘI: Cât va costa o mască de protecție în România după 15 mai. Ministru: Nu mai vreau ca românii să cumpere cu 5 sau 6 lei

Poliția de Frontieră Română a anunțat, marți, că au intervenit modificări privind intervalul orar în care autoritățile maghiare permit intrarea în Ungaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 1.

Astfel, începând din data de 05.05.2020, autoritățile maghiare vor permite intrarea în Ungaria cetățenilor Uniunii Europene, în scopul rămânerii pe propriul teritoriu, sau tranzitării acestuia, în intervalul orar 07.00 – 01.00 (ora României).

Intrarea în țara vecină este permisă doar în anumite condiții: interviu în cadrul caruia va fi evaluată starea de sănătate a persoanelor, condiția esențială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID-19; îndeplinirea condițiilor din Codul Frontierelor Schengen și prezentarea documentelor care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

De asemenea, la graniţa româno-ungară, rămân valabile măsurile privind deplasarea dintr-o ţară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ungaria relaxează și mai mult accesul în țară prin vama Nădlac 1. Care sunt noile condiții

  1. Pentru pieton :
    Ce faci, pui o întrebare sau faci o afirmație care să fie verificată ? Și încă ceva, dublă cetățenie, dar ce fel de dublă ? , că sunt destul de multe posibilități …

Lasă un răspuns