Ungaria nu ține cont de recomandările UE și reintroduce coridoarele speciale pentru călătorii aflați în tranzit

politie ungaria

Premierul Ungariei anunță reintroducerea coridoarelor speciale pentru cei care tranzitează țara și respinge cererea Uniunii Europene de redeschidere a frontierelor pentru cetățenii din afara blocului comunitar. Viktor Orban spune că solicitarea Bruxellesului contravine deocamdată intereselor medicale ale ungurilor, notează România Actualități.

CITEȘTE ȘI: În Timiș vom avea mai mulți asistenți medicali

Ungaria înregistrează în continuare puține cazuri de COVID-19, cu doar nouă îmbolnăviri noi și un singur deces în 24 de ore. Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat joi, 2 iulie, că Ungaria va reintroduce așa-numitele coridoare umanitare care vor trebui folosite în mod obligatoriu de către cei care tranzitează teritoriul său cu intenția de a călători spre alte state.

Într-o scurtă înregistrare video, postată pe pagina sa de socializare, Viktor Orban a precizat că aceste coridoare nu vor putea fi părăsite de cei care vor dori să tranziteze teritoriul Ungariei și vor fi menținute controalele stricte la frontiere. Acesta a mai spus că Ungaria nu poate da deocamdată curs solicitării Uniunii Europene privind permiterea accesului pe teritoriul său a cetățenilor non UE, cu excepția celor din Serbia deoarece acest lucru ar fi în contradicție cu interesele privind protejarea sănătății cetățenilor ungari.

Conform worldometers.info, Ungaria a înregistrat de la debutul pandemiei 4.166 de cazuri de CoVID-19, iar 587 de cetățeni maghiari și-au pierdut viața în lupta cu virusul. În toată perioada pandemiei, statul maghiar a efectuat prin sistemul de sănătate aproximativ 280.000 de teste SARS-CoV-2.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns