Ungaria cere sute de milioane de dolari de la UE ca să fie de acord cu embargoul asupra petrolului rusesc

Ungaria cere sute de milioane de dolari de la UE ca să fie de acord cu embargoul asupra petrolului rusesc

Ungaria a majorat miercuri miza în discuţiile cu privire la sancţiunile împotriva petrolului rusesc discutate la nivelul Uniunii Europene, anunţând că nu se va ajunge la un acord până când Bruxelles-ul nu va veni cu o soluţie de ordinul sutelor de milioane de dolari pentru a înlocui petrolul rusesc în economia ungară, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Vestea vine după ce acum 2 zile Ursula von der Leyen anunță progrese privind embargoul UE asupra petrolului rusesc, după o întâlnire cu Viktor Orban. Totodată, în weekend Bulgaria a amenințat că va bloca noile sancțiuni UE împotriva Rusiei, dacă nu i se acordă o scutire de la interdicţia de a cumpăra petrol rusesc. Iar potrivit unor surse citate de Bloomberg, UE ar renunță la planul de a bloca navele cargo să transporte petrol rusesc către alți cumpărători, însă nu și la sancționarea serviciilor de asigurare pentru aceste transporturi.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a scris pe pagina sa de Facebook că nu se întrevede o propunere acceptabilă. Szijjarto a mai spus că livrările de petrol prin conductă ar trebui să fie scutite de orice embargo petrolier, care ar trebui să se aplice numai livrărilor pe mare.

CITEŞTE ŞI: Percheziții la SC Piețe SA într-un dosar penal referitor la trucarea concursului pentru funcția de director adjunct!

Această variantă ar fi una de care ar profita grupul petrolier ungar MOL, care face profituri mari deoarece rafinăriile sale procesează ţiţei ieftin rusesc. În prezent diferenţa de preţ între ţiţeiul rusesc Urals şi ţiţeiul Brent din Marea Nordului a ajuns la 34-35 de dolari, conform observatornews.ro.

Foto: Profimedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *