Ungaria a înregistrat primul caz de variolă a maimuței

primul caz

Ungaria a înregistrat primul caz de variolă a maimuței

Variola maimuţei se răspândeşte rapid în Europa. Autorităţile din Italia sunt în alertă, după ce mai multe persoane au fost confirmate cu virusul care provoacă panică în rândul epidemiologilor. De asemenea, şi Ungaria a înregistrat primul caz de infectare.

Variola Maimuţei a ajuns în Italia. Potrivit autorităţilor, numărul infectărilor a ajuns la 20, iar acesta urmează să crească în zilele următoare.

”Avem 20 de cazuri în Italia, 19 sunt persoane care au călătorit acolo unde a existat un focar de infecţie”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1.
Oficialul a mai precizat că o singură persoană se pare că nu ar fi contractat boala prin contact direct, însă nu a fost confirmată această supoziţie.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru șoferi: Cea mai dură sancţiune prevăzută de noile reglementări

”Există o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni, este clar că vom avea mai multe (n.r. cazuri) în zilele următoare”, a mai declaarat ministrul.

Şi Ungaria a raportat primul caz de infectare cu noua variolă. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani. Autoritățile sanitare încă investighează dacă a călătorit recent în străinătate.

Peste 20 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare ale bolii virale, cu peste 300 de infecţii confirmate sau suspectate, mai ales în Europa.

Variola maimuţei face parte din familia varilei, care omora anual milioane de persoane în lume, până când a fost eradicată în 1980.

Simpromele iniţiale constau într-o febră, o umflare a ganglionilor limfatici şi o erupţie cutanată. Multe cazuri privesc homosexuali – însă unii experţi subliniază că nu există nicio dovadă a faptului că boala a fost transmisă pe cale sexuală, ci că ar fi fost transmisă mai degrabă prin contact apropiat cu o persoană infectată care avea leziuni pe piele, conform romaniatv.net.

Nu există un tratament pentru această boală – însă s-au dezvoltat antivirale împotriva variolei, dintre care unul a fost aprobat recent de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *