Unde am ajuns… Timişoara cerşeşte cărbune din rezerva strategică a României

Fritz, după descinderea procurorilor DNA în Primăria Timișoara: "Puțini dintre cei care vorbesc despre această problemă o fac din grijă pentru oraș"

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a făcut public faptul că s-a solicitat cărbune din rezerva strategică a României, pentru ca timişorenii racordaţi la Colterm să aibă apă caldă şi căldură în această iarnă.

„Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, solicitarea Primăriei Timișoara pentru cărbune din rezerva strategică a României. Mulțumim.

Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creșterii explozive a prețului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiționali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceștia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori, din cei patru contractați de Colterm, s-au angajat că ne vor și trimite cărbune. O parte din el este pe drum.

Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta, cu credibilitate, spre alți furnizori, iar soluția de urgență astăzi este obținerea cărbunelui din rezerva strategică.

CITEŞTE ŞI: De ce nu au mai apărut noi variante ale coronavirusului? Specialiștii din Franța explică fenomenul, dar au și un avertisment

Toți, indiferent de culoarea politică, ne dorim ca orașul să treacă cu bine peste această iarnă și mulțumesc liderilor partidelor și parlamentarilor de Timiș care se implică în găsirea soluțiilor la nivel național”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Unde am ajuns… Timişoara cerşeşte cărbune din rezerva strategică a României

  1. Atunci nu mai arunca 15 milioane Euro pe geam. Ooteste coltermul acum! Redistribuie angajatii sa monteze centrale la toti cei afectati, restul fier vechi, terenul vandut ca si ala face milioane, activele si ele date la fier vechi. In 2 luni ai rezolvat-o si creezi locuri de munca, readuci caldura si elimini pierderile. Dar nu mai fura nimeni…

  2. Pai da prima iarna din mandat te ai descurcat MAESTRE,ca prea hulitul si criticatul de mataluta Robu a lasat ceva carbune in stoc sa poti sa treci Timisoreni peste iarna cu minunatia asta de Colterm.Din primavara lui 2021 tot ai facut PELERINAJE la sfintele moase de la Bucuresti,Barna et compani si ati aburit lumea ca problema este rezolvata guvernul da bani pentru Colterm si ce a dat o amenda suptantiala.Dupa aceia cu alte abureli am angajat audite interne,externe discuti cu banca mondiala si punem Coltermul pe linia de plutire dar se pare la fel ca Titanicul ca sa scufundat complect,cu ceva timp in urma a venit alt specialist din primarie care cunoaste si la 3 noaptea situatia si modul de remediere a Coltermului Vice primarul Latcau ca sant trenuri pe drum cu carbune.Dar uite ca a venit si vremea friguroasa Timisoreni fara caldura in apartamente,scoli,gradinite si spitale dar aburelile din vara nu tin de caldura.Acuma cerem de la rezerva de stat carbune o sa primiti exact cum ati primit bani in primavara si insolventa Coltermului in plina iarna.Daca si politicieni germani ar gandi ca primarul nostru emigrant german nici germania nu ar fi unde este.Dar sa vazut si ieri in comisi ce „specialisti”are USR ul

Lasă un răspuns