Undă verde pentru drumul de patru benzi prin Dumbrăvița

Aliniere la infrastructura metropolitană

Legătura Timișoarei cu autostrada A1 are șanse să devină mai comodă în următorii ani, pentru că s-a deblocat proiectul care prevede lărgirea la patru benzi a porțiunii de 13 kilometri din drumul județean care trece prin Dumbrăvița și se continuă pe teritoriul Giarmatei pentru a ajunge la șoseaua rapidă.

Proiectul nu este unul nou, dar, așa cum a menționat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a împotmolit de multe ori și s-a confruntat cu birocrație excesivă și lipsă de acțiune. Lărgirea la patru benzi a drumului județean 691 se face pe două tronsoane, unul de la centura Timișoarei la autostrada A1 și celălalt de la sensul giratoriu de la intrarea în Dumbrăvița.

Problema Dumbrăviței a fost existența liniilor de troleibuz 14M, construite printr-un proiect din fonduri europene, de care constructorii nu se puteau atinge până la finalul celor cinci ani de la implementare, dar această perioadă a trecut deja.

„Dăm startul și la tronsonul I al lucrării de modernizare a drumului județean 691 la patru benzi, prin localitatea Dumbrăvița. Aici este un trafic infernal, pe care dorim să-l fluidizăm și să rezolvăm această problemă cu care se confruntă atât locuitorii din comuna periurbană, cât și cei din Timișoara. Este un proiect de finanțare europeană, care face parte din proiectul de a realiza un acces mai facil la A1 și de a descongestiona și a reduce poluarea în comuna Dumbrăvița și la ieșirea din municipiul Timișoara pe Calea Lipovei”, a spus Alin Nica la startul lucrărilor.

În anul 2019 a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru lărgirea la patru benzi a drumului. Câștigătorul licitației, frima Tehnicer, va executa lucrările pentru 60 de milioane de lei, bani don fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Șantierul va trebui încheiat în toamna anului viitor.

„Noi ne vom apuca de lărgirea lui, făcând câte o bandă suplimentară pe fiecare sens. Acest lucru se va concretiza imediat după reluarea acestor lucrări. Primul pas pe care îl facem va fi dezafectarea liniei de contact și a stâlpilor existenți, iar apoi trecem la treabă, să începem să pătrundem. Investiția care se derulează, partea întâi, până la centură, și partea a doua, de la centură la autostradă, este în valoare de 51 de milioane de lei plus TVA, banii veniți prin fonduri europene”, a declarat reprezentantul firmei constructoare.

În ceea ce privește începerea propriu-zisă a lucrărilor, aceasta poate avea loc cât de curând. Pentru șoferii care trec prin Dumbrăvița sau merg spre Autostrada A1 va urma o perioadă de peste un an de restricții, care vor fi anunțate din timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *