Unanimitate pentru banii Timișoarei

Consilierii locali timișoreni au reușit să se pună de acord asupra modului în care vor fi cheltuiți banii în acest an, în urma unor negocieri prealabile de succes. „Bugetul Timișoarei pentru anul 2021 a fost aprobat azi, în unanimitate, de consiliul local. Este pentru prima dată în mulți ani când toți actorii politici au reușit să lucreze împreună pentru binele Timișoarei și timișorenilor, iar acest lucru s-a văzut astăzi în ședința de plen.

CITEȘTE ȘI: Centru mobil și vaccinare maraton în Timișoara

Bugetul Timișoarei este un buget orientat pe investiții, mai ales în cartierele orașului care au fost neglijate timp de mulți ani. Dar, dincolo de cifre, este un buget care ne va permite să începem construcția acelui oraș pe care ni-l dorim cu toții: un oraș verde, un oraș inteligent, un oraș în care calitatea vieții este pusă pe primul loc. Știm că sunt foarte multe urgențe și foarte multe lucruri pe care trebuie să le rezolvăm, iar așteptările sunt mari. Vom lucra în fiecare zi pentru ca timișorenii să se mândrească cu orașul lor și sunt sigur că vom reuși acest lucru”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei. O opinie asemănătoare a avut-o și viceprimarul Ruben Lațcău: „Bugetul pe 2021 al Timișoarei a fost adoptat în unanimitate în ședința de consiliu local. Este primul buget public la care am lucrat îndeaproape, fiind responsabil de lista de investiții. A fost nu doar muncă de calcule și de excel-uri, ci și multă negociere cu toți actorii implicați în sectoarele în care se vor face investiții. Asta înseamnă construirea unui buget viu, care ascultă orașul și dă suflu dezvoltării lui. Toate cartierele au nevoi. E nevoie de creșe în cartierele dense, e nevoie de rețele pietonale și de bicicletă demne de data pe care o arată calendarul, e nevoie de flote de transport în comun înnoite. Am încercat să văd prioritatea acolo unde nevoia urgentă și capacitatea financiară și de execuție s-au suprapus. Înaintea adoptării bugetului, primarul Dominic Fritz și cu mine am avut negocieri cu toate partidele și discuții cu toți stakeholderii. Am obținut unanimitate în ședința de CL de azi. Avem treabă pe 2021. Iar 2022 va avea un buget și mai curajos, și mai inovator, știu asta”.

În cadrul ședinței, partidele au reușit să-și impună mai multe amendamente. Astfel, la inițiativa consilierului local PSD Andra Lăpădatu, a fost aprobată dublarea burselor sociale pentru elevi. Cuantumul acestora va ajunge la 140 de lei lunar, iar beneficiari vor fi 1.360 de elevi. Propunerile PNL au fost pentru realizarea proiectului pentru complexul sportiv cu bazin de înot din Calea Șagului, construirea unui nou corp de clădire la Școala gimnazială nr. 7, extinderea Școlii gimnaziale nr. 27, amenajarea străzilor din zona Blașcovici. Cei de la USR-PLUS au dorit fonduri pentru consultanță pentru proiectul Smart City, lucrări de asigurare la incendiu pentru Sala „Constantin Jude”, reabilitarea termică a Liceului tehnologic de industrie alimentară și a Colegiului „Henri Coandă”. Din partea Pro România s-au aprobat contractarea de servicii de arhivare și obținerea de autorizații de incendiu pentru toate școlile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns