Un virusolog reputat a anunţat când vom scăpa de pandemia de Covid-19

Christian Drosten

Christian Drosten, unul dintre virusologii reputați din Germania și o voce importantă în criza Covid-19, a explicat că omenirea va scăpa de acest virus abia după ce o bună parte din totalul populației se va vaccina împotriva virusului, dar acest proces va fi unul anevoios.

Din cauza lipsei de fonduri, cercetătorul preconizează că, abia la sfârșitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil și doar pentru aproximativ 2 miliarde de oameni. Este nevoie ca până la 70% din populație să dezvolte imunitate înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus, spune șefa cercetătorilor de la OMS, care mai atrage atenția că nu se știe cât timp vor proteja aceste vaccinuri, mai exact cât durează imunitatea după administrarea lor, informează Antena 3.

În acest moment, sunt în dezvoltare 8 vaccinuri, în stadiul final. Alte 200 sunt în teste clinice. Soumya Swaminathan, șefa cercetătorilor de la OMS, susține că se vor putea obține câteva sute de milioane de doze de vaccin până la jumătatea anului viitor. Astfel încât toate cele 170 de țări înscrise în program vor putea primi o parte din acestea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un virusolog reputat a anunţat când vom scăpa de pandemia de Covid-19

  1. Asta virusolog important? In 2009, a declarat ca pesta porcina va face ravagii in Germania! Vaccinuri cumparate aiurea! Atunci a fost pus la punct de dr, Wolfgang Wogard! Wogard a avut dreptate si acum este evitat de media regimului Merkel! Tot pentru pesta porcina, Wogard a fost si in parlamentul francez pentru a face lumina! Drösten, unul din sefii lui , un lobist al lui Bill G., Thedros (OMS),inca o persoana , acum imi scapa numele, s-au intilnit in mai 2019! Cred ca acest”important virusolog”, va pica primul , la ancheta care va incepe in Germania!

Lasă un răspuns