Un tren Deva-București Nord a fost blocat la Petroșani aproape trei ore. Circulația a fost reluată

Un tren Deva-București Nord a fost blocat la Petroșani aproape trei ore. Circulația a fost reluată

Trenul 1824 Deva-București Nord a fost blocat marți, la Petroșani, înainte de intrarea în Defileul Jiului. Trenul ar fi ajuns în Gara Petroșani la timp, însă la ora 8.20, după aproximativ 8 minute de mers, s-a oprit. Cauza întârzierii ar fi fost pantograful rupt al locomotivei.

CITEȘTE ȘI: Incendii în vestul țării din cauza coșurilor de fum necurățate

Circulația a fost reluată după aproximativ două ore și jumătate.

În tren e foarte frig. Afară sunt -13 grade la aceasta oră. Am fost întrebați unde mergem, pentru a se face o evidență, însă nu ni s-a spus daca ni se pregătește o mașină sau nu”, spune o călătoare.

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar pe raza Regionalelor Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Brașov și Galați este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, fiind înregistrate temperaturi negative de până la -23 grade C.

La această oră, toate magistralele feroviare sunt operaționale, însă din cauza temperaturilor negative, înregistrate la nivelul solului, sunt necesare verificări suplimentare la componentele infrastructurii (şine, macazuri, linii de contact) atât în staţii, cât şi în linie curentă.

Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit cu drezine pantograf și cu personal specializat, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, în stația Livezeni, unde au fost semnalate deficiențe în alimentarea liniei de contact.

Menționăm faptul că, până la finalizarea acestor operațiuni, care au implicat inclusiv verificarea și înlocuirea componentelor adiacente sistemului de alimentare cu energie electrică pe întreaga distanță Petroșani – Livezeni – Strâmbuța – Pietrele Albe – Lainici, 3 trenuri de călători – IR 1824, R 2082 și R 2083 – au staționat temporar în Livezeni, respectiv Pietrele Albe, acestea fiind reînscrise în circulație, imediat ce personalul de specialitate a finalizat operațiunile de intervenție”, a transmis CFR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *