Un tramvai nou produs în Turcia a luat foc în depou

Modificări în circulația unor mijloace de transport în comun

Un tramvai nou produs în Turcia a luat foc în depou.

Unul dintre tramvaiele noi achiziţionate de Primăria Timişoara de la compania Bozankaya din Turcia a luat foc miercuri în depoul Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT), transmite News.ro.

Momentan nu se cunoaşte exact de la ce a pornit focul, însă cel mai probabil este vorba despre o problemă la instalaţia electrică.

Un fum vizibil de la mare distanţă s-a ridicat deasupra unei hale în care se afla unul dintre tramvaiele noi de la firma Bozankaya din Turcia. Focul a izbucnit tocmai la această garnitură.

CITEȘTE ȘI: Alertă la o școală de top din Timișoara. „Cadrele medicale nu mai fac față”, explică direcțiunea

Pompierii au intervenit de urgenţă cu echipaje de la Detaşamentele 1 şi 2 Timişoara.

”În jurul orei 16.29, a venit un apel la numărul de urgenţă 112 legat de producerea unui incendiu la un tramvai Bozankaya. Detaşamentele 1 şi 2 cu un ofiţer şi 10 subofiţeri intervin la faţa locului cu 2 autospeciale, o autoscară şi un container cu pulbere. Când au ajuns pompierii, erau degajări mari de fum. Cauza probabilă a incendiului ar putea fi o problema la instalaţia electrică din zona burdufului tramvaiului”, transmit reprezentanţii ISU Timiş.

Primăria Timişoara a cumpărat 21 de tramvaie construite de firma Bozankaya Otomotiv din Turcia. Primele cinci garnituri au fost livrate, urmând ca celelalte să ajungă la Timişoara, conform calendarului, până în anul 2023.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional.

Restul sumei va fi acoperită de municipalitate prin credit.

g4media

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *