Un traficant de droguri și-a aruncat telefonul în soba de teracotă

Un traficant de droguri și-a aruncat telefonul în soba de teracotă

Un traficant de droguri și-a aruncat telefonul în soba de teracotă

În urma perchezițiilor efectuate la data de 4 aprilie a.c., de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, procurorii au dispus, la data de 7 aprilie a.c., reținerea unei persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate de la data de 4 aprilie a.c., aceasta ar fi înmânat propriul său telefon uneia dintre persoane bănuite, pentru a fi predat organelor de urmărire penală, reţinând asupra sa telefonul mobil al acesteia, în scopul sustragerii de la efectuarea percheziţiei informatice, împiedicând, în această modalitate, obţinerea de probe şi aflarea adevărului.

Astfel, în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 7 aprilie a.c., în locuința persoanei bănuite, a fost descoperit telefonul mobil distrus prin ardere de către aceasta.

Din probele administrate în cauză a reieșit că, la data de 5 aprilie 2023, la instigarea persoanei bănuite, aflată în stare de arestare preventivă, persoana în locuința căreia a fost descoperit telefonul mobil ar fi aruncat în soba de teracotă telefonul mobil, în scopul sustragerii acestuia de la efectuarea unei percheziţii informatice şi aflării adevărului.

La data de 7 aprilie 2023, propunerea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad, care a dispus arestarea la domiciliu a persoanei bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Reamintim că, în perioada ianuarie – aprilie a.c., în județul Arad, ar fi acționat o grupare specializată în procurarea, deținerea în vederea comercializării, fără drept, de droguri de
risc și de mare risc, precum și substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive către consumatori din acest județ, activitate în urma căreia ar fi fost obținute venituri.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *