Un timişorean, medaliat la mondialul de kick-boxing!

Ciprian Sofian Ludovic Somogyi Emilian Mocanu Sorin Galea

Reuşită de excepţie a unui sportiv de la clubul timişorean Somo Kick-Boxing.

Ciprian Sofian, în vârstă de 16 ani, încadrat la categoria de greutate 51 de kilograme, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de kick-boxing WAKO! Competiţia s-a desfăşurat în Italia, la Lido di Jesolo, lângă Veneţia.

Elevul antrenorului Ludovic Somogyi, practicant al acestei discipline de şase ani, s-a impus în primul tur în faţa unui slovac, iar în semifinale a fost învins de un rus.

„După un meci spectaculos, arbitrii au dat o decizie discutabilă în favoarea sportivului rus”, ne-a declarat Somogyi, preşedinte şi antrenor al clubului timişorean de kick-boxing.

Ciprian SofianAşadar, medalie de bronz pentru tânărul Ciprian Sofian, aflat la prima participare la un mondial. El este multiplu campion naţional, în 2016, 2017 şi 2018, şi a mai luptat la Cupa României, Cupa Armura, Cupa DHS, Danger Superfight şi Cupa Tamashyi.

Şi colegul său Emilian Mocanu, în vârstă de 17 ani, încadrat la categoria 63,5 kilograme, a participat la puternica întrecere de la Lido di Jesolo. Cel care a început să practice kick-boxingul în urmă cu doar trei ani şi jumătate a fost învins în turul al doilea de un polonez.

„Decizia arbitrilor a fost de 2-1. Emilian a întâlnit campionul mondial de anul trecut, un sportiv polonez foarte puternic şi foarte tehnic, meciul fiind foarte echilibrat. Ambii sportivi sunt elevi ai Liceului cu Program Sportiv Banatul. Ne-am pregătit pentru această competiţie, am luptat şi am încercat să cucerim aurul mondial. A fost o experienţă bună pentru noi ca şi club că am fost selectaţi pentru acest campionat. Ne întoarcem mai motivaţi şi vom încerca ca în 2019 să avem şi mai mulţi sportivi în lotul naţional de juniori şi tineret pentru a participa la Campionatul European de kick-boxing ce se va desfăşura în luna august în Ungaria. Mulţumesc Primăriei Timişoara şi Consiliului Local Timişoara”, ne-a mai spus Ludovic Somogyi.

Cei doi sportivi timişoreni au fost însoţiţi şi de Sorin Galea, sportiv şi antrenor la CS Somo Kick-Boxing.

La mondialul din Italia au participat peste 2.500 de copii şi juniori cu vârsta de până la 18 ani din 64 de ţări.

Lotul naţional de kick-boxing al României a fost condus de preşedintele Dumitru Mocănaşu şi de sensei Ion Gârbea. La Lido di Jesolo au fost prezenţi zece sportivi din ţara noastră, aceştia obţinând patru medalii (două de argint şi două de bronz).

Somo kick

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns