Un timişorean ar putea reveni la naţionala de handbal

alexandru simicu

Un timişorean ar putea reprezenta marea noutate a lotului naţional de handbal seniori al României pentru faza inaugurală a calificărilor la Campionatul Mondial din 2019.

Prima reprezentativă va juca în perioada 11-13 ianuarie, la Bozen, cu Italia, Ucraina şi Insulele Feroe pentru accederea în play-off, iar jucătorul Alexandru Şimicu, de la St. Raphael, a fost anunţat de Federaţia Română de Handbal în lotul de 46 posibili tricolori pentru acţiunea amintită.

Şimicu, în vârstă de 29 de ani, fost jucător la Politehnica Timişoara, nu a mai evoluat la echipa naţională de aproape patru ani. El a luat decizia de a nu mai veni la lot considerându-se nedreptăţit de comisiile Federaţiei Române de Handbal în urma unui memoriu depus pentru a deveni liber de contract.

La vremea respectivă, Alexandru Şimicu avea câteva salarii restante la HCM Constanţa, cazul a fost tergiversat, iar handbalistul a ratat un contract important pentru cariera lui.

Naţionala de seniori a demarat pregătirile pentru turneul de calificare din Italia, antrenându-se la Barcelona. Urmează turneul amical „Yellow Cup”, din Elveţia, unde România va înfrunta Rusia şi apoi, în funcţie de rezultat, Serbia sau reprezentativa ţării gazdă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns