Un tătic din Timiş schimbă scutece pentru sume astronomice

Judeţul Timiş este în topul salariilor naţionale. Asta o demonstrează nu doar veniturile încasate, ci şi migrarea populaţiei dinspre anumite zone. Acest lucru se constată şi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Timiş, unde s-a dublat numărul dosarelor depuse de persoane din alte judeţe.

Majoritatea sunt din Mehedinţi, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara şi Dolj, fiind vorba de persoane care încasează indemnizaţia de creştere a copilului pentru o perioadă de doi ani sau, dacă cel mic are un handicap, pentru trei ani. În acelaşi timp, a crescut şi natalitatea, la nivelul agenţiei judeţene existând 10.000 de dosare pentru acordarea de indemnizaţii, semnificativ mai mult decât în anii trecuţi.

Este un fapt îmbucurător, care demonstrează o dată în plus că o sporire a natalităţii este direct dependentă de creşterea economică, iar locul fruntaş ocupat de judeţul Timiş se reflectă şi sub acest aspect.

Mulţi primesc între 10.000 şi 15.000 de lei lunar

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului sunt în funcţie de salariile existente şi cum Timişul este în top, şi banii pentru a sta acasă cu cei mici sunt mulţi.

După cum a declarat Diana Cojoleanca, directoarea agenţiei, există o categorie importantă de persoane care încasează între 10.000 şi 15.000 de lei lunar pentru creşterea copilului.

Majoritatea sunt avocaţi, notari sau patroni de firme.

Cea mai mare sumă îi revine unuit tătic din Dumbrăviţa, persoană fizică autorizată (PFA), care încasează nu mai puţin de… 34.000 de lei pe lună!

Pentru bani, merg mai repede la serviciu

Un alt fenomen interesant se resimte în ceea ce priveşte reîncadrarea în muncă a persoanelor care beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului. Este vorba de stimulentul de inserţie socială care se acordă celor care revin mai devreme la locul de muncă, respectiv cu cel puţin două luni înainte de expirarea perioadei legale.

Fie că sunt mămici, fie că sunt tătici, aceştia primesc în plus câte 650 de lei pentru fiecare lună lucrată în perioada în care ar mai fi putut sta acasă, conform prevederilor legale. Şi numărul acestora este în creştere, mămicile şi tăticii din această categorie preferând să înscrie copiii la cluburi sau grădiniţe private, pentru a merge mai repede la muncă.

Astfel se explică şi avântul uluitor pe care l-au luat astfel de centre particulare de îngrijire şi supraveghere a micuţilor.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Un tătic din Timiş schimbă scutece pentru sume astronomice

  1. O tzara de idioti! In tzarile occidentale ori nu exista asemenea indemnizatii, ori este plafonata la 2-3.000 de euro, pentru cateva luni. Romania este tzara idiotzilor!

  2. Foarte frumos ce sa zic…. bine ca pensionarii dupa ce au lucra 40 de ani pt stat au pensii de toata rusinea si se chinuie, dar noi ne laudam cu indemnizatii pt tatici, niste sume cu care saracii nostrii varstnici ar trai decent inca 40 de ani fara sa isi bata joc. Rusine sa va fie ca va si laudati.

Lasă un răspuns