Un tânăr cu viziune spre viitor. S-a născut în anul Revoluţiei, iar acum este viceprimar în Timiş

S-a născut în anul Revoluției. Dacă îi întrebi pe tinerii care sunt născuți în același an cu el ce a însemnat 1989, unii vor fi nostalgici în răspunsuri, ca și părinții, iar alții vor considera că așa se trăiește, adică în libertate, de când lumea. Prețul libertății, căci toate au un preț, trebuie însă plătit.

Astăzi, întâlnești mii, chiar sute de mii de oameni tineri, care protestează, zi de zi, împotriva corupției. Nu am auzit însă, cel puțin până acum, despre faptul că aceștia ar dori să se implice în politică, înființând un partid sau mai multe, ci constat că doar vor să o influențeze.

Ca să schimbi lucrurile ori să le faci să se miște într-o direcție e nevoie însă de implicare, nu doar să-i spui „Nu” atunci când clasa politică o face de oaie. Sigur că sunt și tineri pe care nu-i întâlnești la proteste, unii dintre ei implicați în politică, trimiși de partide să facă administrație, la diferite niveluri.

Cazul pe care îl prezentăm este cel al tânărului viceprimar Ionuț Sorin Voin, de la Sânmihaiu Român. Mai întâi trebuie să precizăm că expresia din titlu îi aparține, rămânând să dovedească membrilor comunității locale că așa și este. De loc e cărășean, de pe Valea Almăjului, iar de profesie, economist. A ales Sânmihaiu Român din timpul facultății. Este căsătorit, dar încă nu are copii.

L-am întrebat direct de ce a ales administrația (deși cred că aceasta l-a ales pe el) și nu protestul. Mi-a răspuns, ca și alți politiceni, că tinerii de astăzi nu doresc să muncească pe bani puțini și că ar trebui să iasă la vot, nu la proteste, acuzând totodată și televizorul de manipulare.

Când a făcut aceste afirmații a și explicat că s-a încadrat prima dată în muncă pentru doar 1.000 de lei, fără să se întrebe dacă-s mulți sau puțini. Din discuția avută, cu el și cu un alt tânăr, secretarul comunei, Emanuel Bălan, am remarcat că amândoi sunt în temă cu proiectele edilitare necesare comunei și deciși să realizeze ceea ce ar fi trebuit să fi fost făcut deja de către administrațiile anterioare, comuna fiind în întârziere față de dezvoltarea sa rezidențială cu infrastructura și cu utilitățile.

Dacă e cineva care crede că tinerii diferă foarte mult, nu ar trebui să-i dăm dreptate. Concluzia am tras-o după ce l-am întrebat pe tânărul viceprimar (la cei 28 de ani ai săi este cu siguranță printre cei mai tineri edili din județ?) ce-l pasionează. Mi-a răspuns că urmărește posturile TV Paprika și Discovery, care îl destind.

Dacă spunem că și mulți dintre managerii care protestează au preferințe similare ori că le place să gătească în timpul liber, înseamnă că ei se aseamănă. De aceea, îndrăznim să-i invităm să schimbe fața urâtă a democrației de acum, prin mai multă implicare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 Răspunsuri “Un tânăr cu viziune spre viitor. S-a născut în anul Revoluţiei, iar acum este viceprimar în Timiş

  1. Mi-ar fi rusine ca numele meu sa fie asociat cu primaria Sanmihaiu Roman! Daca as fi in locul lui m-as ascunde cand merg pe strada la cum arata satul. Cu ce se lauda de e asa mandru de el??

  2. Fraților o să facă casa lângă un canal cu mizerie. Atât il duce conștiința halal vice. Nu se respecta pe el însuși.

  3. Adica pe bune…hai sa nu ne mai.imbatam cu apa rece…ce tot atatea laude si fanfaronada…comuna e praf si pulbere iar toti cei din Primaria de la SR sunt degeaba. Nu fac domnule nimic..daca te duci cu o problema si la vice te trateaza cu dosul…hai ca de articole pompoase e satula lumea. Stam la 6 km de Timisoara si nu avem nimic..

  4. Cam sec articolul. Nu scrie nimic de fapt despre starea comunei, Ce a facut si ce vrea să facă in rolul de vice si consilier local.

Lasă un răspuns