Un supermarket din Marea Britanie renunță la termenul de expirare al laptelui. Valabilitatea va fi dată de mirosul clientului

De astăzi se ieftineşte laptele, însă doar în anumite condiţii

Un supermarket din Marea Britanie renunță la termenul de expirare al laptelui. Valabilitatea va fi dată de mirosul clientului.

Un supermarket din Marea Britanie urmează să renunțe la termenul de expirare pentru o mare parte din laptele vândut, într-o mișcare despre care spune că va opri aruncarea la chiuvetă a milioane de litri de lapte, relatează BBC.

CITEȘTE ȘI: Programa BAC 2022 a fost anunțată. Este aceeași de anul trecut. Ce autori trebuie pregătiți pentru examenul de Limba și literatura română și ce capitole la Matematică și Istorie

Retailerul Morrisons va scrie în loc de termen de expirare „a se consuna de preferință” pe 90% din laptele marcă proprie și va încuraja clienții să își folosească mirosul pentru a verifica calitatea.

Un supermarket, primul care a făcut demersul

Organizația caritabilă de reciclare Wrap a declarat că Morrisons a fost primul supermarket care a făcut demersul, care începe la sfârșitul acestei luni.

Ian Goode, cleint Morrisons, a spus că a fost un „pas îndrăzneț”.

Laptele este produsul alimentar care ocupă a treia poziție la nivel de risipă în Marea Britanie, după cartofi și pâine, cu aproximativ 490 de milioane de litri irosiți în fiecare an, potrivit Wrap.

De asemenea, se estimează că 85 de milioane de litri de lapte ar fi aruncați din cauză că clienții urmăresc etichetele „utilizare până la”, în ciuda cercetărilor care arată că poate fi folosit și la câteva zile după dată.

hotnews

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *