Un ştrand nou pentru locuitorii Timişului

Până „cândva” după Revoluţie, locuitorii unei comune timişene au avut ştrandul lor. Amenajat între anii 1975-1978, acesta reprezenta odinioară spaţiul de agrement frecventat, la vreme de vară şi de arşiţă, de sătenii dornici de distracţie în aer liber, de băi de soare şi înot, iar cel mai mult îl îndrăgeau, fireşte, copiii şi tineretul.

CITEŞTE ŞI: Visul copilului care vrea să se facă… Bojin

Apoi, de-a lungul a peste două decenii, ştrandul din Variaş, închis între timp, a aşteptat zadarnic să se ivească de undeva un investitor capabil să-l reamenajeze şi să-l reintroducă în circuitul unităţilor de acest tip.

„Vom aloca 700.000 de lei, din bugetul propriu, pentru refacerea incintei cu destinaţia pe care a avut-o cândva. Terenul aparţine Primăriei Variaş şi e păcat să mai pierdem timp sperând într-o iniţiativă privată care nu se mai arată. Dacă lucrurile merg bine, vara viitoare se va deschide ştrandul nostru.

Va fi mic, dar va avea tot ce-i trebuie: gazon, suprafeţe cu nisip şi două bazine, unul pentru adulţi şi un al doilea pentru cei mici, iar apa o vom încălzi cu panouri solare.

Oamenii noştri vor avea unde să-şi petreacă timpul liber, fără să mai ia drumul oraşului. Prin apropiere nu există ştranduri, doar o piscină la o pensiune, iar tineretul vrea să se distreze. Şi calea de acces către viitorul loc de agrement va arăta altfel, căci deja am început să lăţim drumul de la primărie până la ştrand.

Ne vom ocupa şi de parcări, şi de centrul civic, căruia am dori să-i schimbăm aspectul. Este foarte posibil să tăiem castanii de pe strada principală şi să plantăm arboret nou.

E adevărat, sunt frumoşi şi ţin umbră, dar sunt foarte bătrâni şi, ca peste tot în Timiş, s-au îmbolnăvit.

Sunt afectaţi de o molimă care le distruge anual frunzele şi, din păcate, soluţiile de salvare sunt puţine şi scumpe. Ne vom gândi la alte tipuri de copaci care să-i înlocuiască.

Sperăm ca, după toate aceste schimbări, cei care văd Variaşul pentru prima oară să rămână cu o impresie frumoasă şi despre localitate, şi despre ştrandul refăcut”, ne-a declarat Dragoslav Luchin, viceprimarul comunei timişene.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Un ştrand nou pentru locuitorii Timişului

  1. Multumiri pentru faptul ca Strandul din Varias a devenit din nou un subiect de discutie.Va doresc mult succes

    la realizarea acestui proiect.

  2. Un strand in paragina zeci de ani si refacut partial sau total nu este ceva nou! Aiureli doar sa umplem spatiul cu o stire de 2 bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *