Un slovac, marele câştigător al „Cupei Timişoara – Ultimate Bench Press Challenge”

Powerlifting 1

Ediţia cu numărul opt a competiţiei de powerlifting „Cupa Timişoara – Ultimate Bench Press Challenge” şi-a desemnat, sâmbătă, câştigătorii.

Evenimentul sportiv organizat de Sorin Cazacu a avut loc la Smartfit Studio 2 şi a reunit sportivi din Bulgaria, Slovacia, Serbia, Ungaria şi România.

Powerlifting 3Fetele au concurat la îndreptări, iar băieţii s-au întrecut la proba de împins din culcat. Marele câştigător este Fridrich Matejik, slovacul impunându-se atât la categoria +120 de kilograme, cât şi la open.

El a încercat să bată recordul ţării sale, dar încercarea sa la 332,5 kilograme a fost nereuşită. În cele din urmă, s-a impus cu 315 kilograme.

De lăudat şi forma bună a bihoreanului Florin Lupaş, al doilea cel mai bun greu al competiţiei de pe Bega.

Sportivul din lotul naţional al României a fost aproape să egaleze performanţa lui Matejik, însă decizia majorităţii arbitrilor la 315 kilograme nu i-a fost favorabilă şi s-a mulţumit cu poziţia secundă.

Nu au lipsit nici juniorii, „Cupa Timişoara – Ultimate Bench Press Challenge” adresându-se tuturor categoriilor de vârstă.

În clasamentul general pe naţiuni, pe primul loc s-a clasat Slovacia, urmată, în ordine, de Ungaria, Bulgaria şi Serbia.

 

Campionatul Naţional, la Smartfit Studio 2
Ovidiu Pănăzan, preşedintele Federaţiei Române de Powerlifting, a profitat de prezenţa sa la Timişoara pentru a perfecta organizarea în oraşul de pe Bega a următoarei ediţii a Campionatului Naţional.

Concursul se va desfăşura în luna aprilie la Smartfit Studio 2, ne-a dezvăluit Pănăzan, care este totodată sportiv, antrenor şi arbitru de powerlifting. „Competiţia de la Timişoara este la un nivel ridicat atât din punct de vedere al numărului de sportivi, cât şi din cel al rezultatelor realizate. Au fost prezenţi sportivi străini care concurează la campionate europene şi mondiale, sunt consacraţi la nivel internaţional. Le mulţumesc organizatorului Sorin Cazacu şi gazdei noastre, Cosmin Şorban, de la Smartfit. Vreau să anunţ în premieră că naţionalul de anul viitor va fi organizat tot aici. Este o sală deosebită, putem organiza în cele mai bune condiţii o competiţie de nivel înalt. Campionatul Naţional va avea loc, probabil, în primul weekend din luna aprilie, pe durata a două zile”, ne-a declarat Ovidiu Pănăzan.

Powerlifting 2


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns