Un sat, o poveste. Are doar 14 locuitori, dar este asfaltat. Ca să ajungi în centrul de comună, ocolești 30 km prin județul Arad

bulza 1

Este una dintre cele mai mici așezări din județul Timiș. Are doar 14 locuitori… Ca să ajungi aici din reședința unității teritoriale trebuie să faci un ocol de circa 30 de kilometri prin județul Arad. Este vorba despre satul Bulza, aparținător de comuna Margina.

Potrivit primarului Ionel Costa, în primăvara anului trecut s-a anunțat asfaltarea drumului Zorani-Groși-Bulza, în lungime de 7,7 kilometri. Cum comuna a fost prea săracă pentru a suporta investiția, drumul a fost promovat în rang, devenind județean.

Faptul că el a figurat pe lista de investiții a Consiliului Județean Timiș, însă, nu prea a fost de folos locuitorilor permanenți și nici celor temporari care au case de vacanță în cătunul din colțul nord-estic al județului, pentru că bunele intenții s-a împotmolit la un aviz, cel al Romsilva. Mai trebuie spus că investiția a demarat și porțiunea din sat a drumului a fost asfaltată.

Iată că locuitorii sătucului de dincolo de pădure, Bulza, unde odinioară a existat o mină de aur și antimoniu, nu se pot plânge că nu au asfalt. Au, culmea ironiei, câteva sute de metri, atât cât să se poată așeza, după asfințitul soarelui, pe el, să mai schimbe o vorbă, ca între consăteni.

bulza

De asemenea, numărând atât de puține suflete, acest sat este singurul dintre cele zece care compun unitatea administrativă Margina care nu dispune încă de un sistem de alimentare cu apă. Are, însă, un proiect pentru o astfel de investiție, ceea ce înseamnă că, totuși… speranța moare ultima la Bulza.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *