Un român din Spania a donat 500 de paturi pentru spitale

cosmin rohnean

Cosmin Dumitru Rohnean, un român stabilit în localitatea Onda din Spania, a donat 500 de paturi spitalelor pline de pacienți. Armata a venit cu 11 camioane militare pentru a le ridica de la depozit.

Românul nu este pentru prima oară când face astfel de donații. Inițial, Cosmin a cumpărat 15 paturi pentru Spitalul La Plana, iar alte 15 au fost donate Spitalului General din Castelló.

Ultima donație, de 450 de paturi, a făcut făcută miercurea trecută, pe 1 aprilie. Militarii spanioli au venit cu 11 camioane pentru a le putea transporta către unitățile medicale din proximitate.

„Dacă este necesar, suntem aici să ajutăm”, le-a mărturisit Cosmin reporterilor El Periodico Mediterraneo, încă obosit de la încărcarea sutelor de paturi în camioane.

„Au fost câteva paturi specifice spitalelor însă altele nu, pentru casă, dar autoritățile au zis că au nevoie de ele cu atât mai mult cu cât vot instala spitale de campanie, așa că nu am ezitat niciun moment”, a mai spus Cosmin, conform observator.tv.

Spania este a doua cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus. Până în acest moment au fost raportate 131.646 de îmbolnăviri și 12.641 de decese.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un român din Spania a donat 500 de paturi pentru spitale

Lasă un răspuns