Un român din New York a fost arestat sub acuzația că plănuia un atac la Washington. Anchetatorii au găsit un adevărat depozit de muniție în locuința sa

atac

Eduard Florea, în vârstă de 40 de ani, din Queens, susținător al grupării neofasciste Proud Boys, a fost arestat miercuri după ce agenții FBI au găsit în locuința sa arme albe și peste o mie de încărcătoare pentru puști de asalt, transmite Associated Press. El a fost interogat în legătură cu o serie de amenințări pe care le-a lansat pe rețeaua Parler, în timpul atacului de la Capitoliu.

CITEȘTE ȘI: Aproape 600 de doze de vaccin adminstrate în Timiș, în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei și până acum au fost 16 reacții adverse

Eduard Florea a amenințat că va duce la Washington 3 mașini „pline cu patrioți înarmați”.

El a fost acuzat de deținere ilegală de muniție, iar judecătorii au refuzat să-l elibereze pe cauțiune.

Potrivit procurorilor, inginerul de software a avertizat pe 6 ianuarie, ziua atacului de la Capitoliu, că va merge la Washington și va tăia „un gâtlej”. Într-o altă postare de pe Parler, rețea de socializare populară în rândul adepţilor mișcării conspiraționiste QAnon, Florea l-a amenințat cu moartea pe senatorul de Georgia Raphael Warnock.

„Vremea păcii și a politeții a trecut”, a scris Florea, potrivit plângerii penale. „Voi contacta patrioții din regiunea mea pentru a pune la cale un plan de acțiune”, a avertizat el.

Potrivit procurorului asistent Francisco J. Navarro, Florea este un individ periculos în contextul politic actual. El s-ar fi înscris ca să intre în organizația neofascistă Proud Boys, dar nu era încă admis pentru că nu a participat la numărul necesar de întruniri.

Florea a călătorit în Washington în luna decembrie și a făcut parte dintr-un grup care a vandalizat o biserică.

Apărătorul său, Mia Eisner-Grynberg, a negat toate acuzațiile și a subliniat că autoritățile federale au venit la locuința lui „cu un tanc militar”.

Judecătorul Sanket Bulsara a decis ca Eduard Florea să nu beneficieze de eliberarea pe cauțiune, subliniind că dovezile indică „un plan premeditat de a recurge la violență împotriva populației din New York și împotriva locuitorilor din Washington”.

Marți, fiul unui judecător din New York a fost arestat de FBI sub acuzația că a participat la atacul asupra Capitoliului. Aaron Mostofsky, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a furat o vestă de poliție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Un român din New York a fost arestat sub acuzația că plănuia un atac la Washington. Anchetatorii au găsit un adevărat depozit de muniție în locuința sa

  1. SUA e tara Tuturor Posibilitatilor asa ca acest „Revolutionar”are posibilitatea sa faca „Bulau” ca Berila,depasind virsta de Pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *