Un român a primit 5 facturi la curent, 4 dintre ele trimise simultan, cu sume diferite | Specialist: ”Aceea ar trebui să le cuprindă pe toate”

Un român a primit cinci facturi la curent, patru dintre ele trimise simultan, cu sume diferite | Specialist: ”Aceea ar trebui să le cuprindă pe toate”

Un român a primit cinci facturi la curent, patru dintre ele trimise simultan, cu sume diferite | Specialist: ”Aceea ar trebui să le cuprindă pe toate”

Un român a primit cinci facturi la curent, dintre care patru dintre ele au fost trimise simultan, noaptea. Acesta nu știe pe care dintre ele ar trebui să o plătească, având în vedere că sumele erau diferite, scrie antena3.ro.

Au început să vină facturile restante, iar românii nu înțeleg pe care din ele trebuie să le plătească. Consumatorii s-au trezit cu patru facturi contradictorii.

CITEȘTE ȘI: Românii câștigă o avere din imobiliare: creșteri de până la 80%

Un consumator a primit cinci facturi la curent, patru dintre ele sunt trimise noaptea, la aceeași oră, unele sunt cu plus, altele cu minus.

Prima factură este de 1.062 de lei, trimisă pe 15 ianuarie, cu data emiterii de 12.01.2023, iar a doua factură este cu minus.

A treia factură este tot cu minus 339 de lei, trimisă pe 19 ianuarie, cu data emiterii de 16.01.2023.

A patra factură este de minus 492 de lei, tot pe 19 ianuarie, cu data emiterii 16.01.2023, iar a cincea factură este de 810 de lei trimisă pe 19 ianuarie, cu data emiterii de 18.01.2023.

Aceste facturi reprezintă un proces de regularizări pe anumite perioade.

„Ceea ce trebuie să plătească omul și să aibă în vedere este, de fapt, ultima factură care va trebui să le cuprindă pe toate cele dinainte”, a declarat Ion Lungu, de la Asociația Furnizorilor de Energie Electrică.

„Consumatorii care au trecut de la un furnizor la un alt furnizor, primesc cel puțin două facturi, una este factura curentă care urma în grafic, și alta este factura de regularizare care trebuie să fie una care să includă toată perioada și să facă toate regularizările”, a mai declarat Ion Lungu.

Procedura este extrem de greoaie și sunt și anumite reguli pentru că toate facturile și toate decontările se fac în lună calendaristică, de la data de 1 până la data de 30 sau 31 a lunii respective.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *