Un proiect mare, de infrastructură rutieră, se conturează în proximitatea Timișoarei

Un proiect mare, de infrastructură rutieră, se conturează în proximitatea Timișoarei

CJT lucrează la documentația unei șosele noi, de patru benzi, între Aeroport și nodul rutier cu A1 de la Remetea Mare.

Administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, împreună cu arhitectul șef și specialiști din cadrul Serviciului strategii și managementul proiectelor și ai Direcției tehnice au efectuat o vizită de lucru la amplasament, alături de experți ai ADR Vest.

Un proiect mare, de infrastructură rutieră, se conturează în proximitatea Timișoarei

S-au analizat la fața locului provocările proiectului și posibile variante de lucru. În prezent, pe traseul șoselei se află un drum de exploatare. Se dorește ca șoseaua să fie una de viteză, cu grad sporit de siguranță, cu un număr limitat de accesuri dinspre parcelele învecinate. Drumurile colectoare vor fi realizate de unitățile administrativ-teritoriale traversate de șosea.

Drumul va avea o lungime de aproximativ opt kilometri, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus nodul de descărcare A1. Noua șosea va reduce timpul petrecut în trafic, va spori siguranța rutieră și va reduce poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

Cele mai bune variante de traseu vor fi date de studiul de fezabilitate, ideal fiind, în urma discuțiilor desfășurate la amplasament, a se încerca integrarea șoselei în nodul de la Remetea ce va rezulta din conectarea viitoarei autostrăzi A9, Timișoara – Belgrad, la A1.

CITEŞTE ŞI: Viața la bloc, mai complexă decât pare la prima vedere. Venim în sprijinul timișorenilor care se confruntă cu probleme și nelămuriri

În acest moment, serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri se află în procedură de finalizare a atribuirii contractului. Valoarea totală a acestuia este estimată la aproape 2,4 milioane lei, sumă ce se dorește a fi accesată prin

Programul Operațional Asistență Tehnică 2014 – 2020, pentru a nu încărca bugetul județului. Inclusiv execuția efectivă a lucrării este preconizată a se realiza prin finanțare europeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *