Un primar interimar din Timiş se confruntă cu posturile vacante

Învăţătorul Petru Tapanov este, în prezent, primar interimar al comunei Denta. Timp de trei mandate a îndeplinit funcţia de viceprimar, ceea ce i-a dat ocazia să aibă un contact nemijlocit cu administraţia publică şi cu problemele reale ale comunităţii.

La Denta, ca şi în alte unităţi administrative unde situaţia o impune, urmează să fie organizate alegeri anticipate. Când, însă, nu se ştie. Într-un fel, edilul se află, ca şi viitor candidat la postul de primar, într-o postură care îl avantajează şi, în acelaşi timp, îl motivează să facă treabă, încât să-şi convingă alegătorii că este cel mai potrivit pentru acest post.

CITEŞTE ŞI: O timişeancă de 19 ani munceşte pe brânci şi are deja propria exploataţie zootehnică

În plus, ne spune că adminis- traţia .i şi place, iar atunci când pui şi suflet în ceea ce faci, rezultatele nu ar trebui să se lase aşteptate. A preluat funcţia de primar interimar într-un moment în care salariile angajaţilor din administraţia publică locală au fost majorate cu 20 de procente.

De la 1 iunie, ei vor primi şi tichete de vacanţă. Guvernanţii, însă, au lăsat aceste cheltuieli pe seama bugetelor locale, care acum sunt în curs de aprobare. Situaţia organigramei primăriei, în privinţa ocupării posturilor, cu toate aceste venituri suplimentare pentru funcţionarii publici, este, însă, pe mai departe neschimbată.

Primăria Denta are 22 de poziţii în schemă, şase fiind cele ocupate de lucrătorii din serviciul propriu de gospodărie comunală. Unitatea administrativă nu duce însă lipsă de posturi vacante. Astfel, nu sunt ocupate mai multe poziţii, cum ar fi cele de referent cultural, secretar, promotor local sau de referent de asistenţă socială.

Deocamdată atribuţiile respective sunt trecute în sarcina altor funcţionari prin delegarea lor de către edilul-şef. Totodată, primarul interimar declară că nici ocuparea posturilor vacante nu e o treabă simplă, dincolo de salariile în continuare mult prea mici pentru a fi atractive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns