Un primar a interzis locuitorilor să moară în weekend și de sărbători

La Gresle

Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor legale, potrivit unei hotărâri publicate la finele săptămânii, arată periodicul Le Point.

Gestul făcut de Isabelle Dugelet de la Primăria La Gresle din departamentul Loire încearcă să atragă atenția asupra lipsei de personal medical în mediul rural.

„Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală.

”Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem față de care un primar răspunde cu o decizie absurdă”, a declarat Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori. Pe 1 decembrie, edilul a avut nevoie de două ore și jumătate ca să poată găsi un medic pentru a constata decesul unui localnic, a explicat cotidianul Le Progres.

”E lipsă de respect față de persoana decedată și de familia acesteia”. Primarul a arătat că prin decizia sa absurdă își dorește să denunțe o ”situație sanitară catastrofală” atât în comuna sa, cât și în zonele învecinate din Franța.

”Oamenii reușesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic și uneori trebuie să străbată mari distanțe”, a arătat Isabelle Dugelet.

Foto: Wikipedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un primar a interzis locuitorilor să moară în weekend și de sărbători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *