Un polițist local a fost prins beat criță la volanul mașinii de serviciu

politia locala iasi

Polițistul trebuia să intre în tura de dimineață, însă înainte trebuia să participe la o instruire. Pentru că se afla sub influența alcoolului, acesta a mers la serviciu, a luat cheia mașinii de serviciu și a plecat în patrulare împreună cu un coleg.

S-a întâmplat la Iași unde, conform a1.ro, un polițist a fost dat afară din cadrul Poliției Locale, după ce a fost prins de colegi în timp ce conducea băut.

CITEȘTE ȘI: Un nou record turistic la Cernobîl. Călătorii, atrași de legenda orașului-fantomă

Şeful care desfăşura instruirea a remarcat absenţa lui  şi s-a informat despre situaţie, aflând că acesta plecase direct la stradă. Deoarece autoturismele instituţiei sunt monitorizate, polițistul a fost reperat rapid în trafic, iar un alt echipaj a mers după el. Poliţiştii au observat că acesta este băut şi şi-au anunţat şefii, iar aceştia le-au recomandat să cheme un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi. Aceştia din urmă l-au testat pe poliţistul local, iar aparatul a arătat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, pe numele lui  a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului: ”În data de 8 septembrie, poliţistul local Z.A., planificat în serviciul schimbul unu, interval orar 06 – 14, a plecat în teren fără a mai participa la şedinţa de instruire condusă de către şeful de serviciu desemnat la comandă. Existând suspiciunea că poliţistul local ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea Poliţiei Locale Iaşi a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Iaşi pentru testarea cu alcooltestul. În urma controlului a rezultat o concetraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Menţionăm că poliţistul local a fost cercetat de două ori în cadrul comisiei de disciplină din cadrul instituţiei, iar în ultima cauză, membrii comisiei au propus destituirea din funcţia publică“, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Iaşi

foto: arhiva


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns