Un oraş din vestul țării va folosi energia geotermală pentru a încălzi instituţiile publice

Un oraş din vestul țării va folosi energia geotermală pentru a încălzi instituţiile publice

Un oraş din vestul țării va folosi energia geotermală pentru a încălzi instituţiile publice

Oraşul Sântana este al doilea din judeţul Arad care implementează un proiect de exploatare a resurselor geotermale pentru încălzirea instituţiilor publice, conform radiotimisoara.ro.

Administraţia locală din Sântana anunță că a obţinut o finanţare europeană de 27,5 de milioane de lei pentru a realiza forajele şi reţeaua termică.

CITEȘTE ȘI: Ce salariu trebuie să aveți pentru a vă asigura o pensie de 2.000 de lei

Primarul oraşului Sântana, Daniel Tomuţa, spune că proiectul are o valoare totală este de peste 28 milioane de lei, din care contribuţia locală este de 563.000 de lei.

Proiectul presupune realizarea unui foraj cu adâncimea de 1200 metri pentru extracţia apei geotermale, realizarea a 2,7 kilometri de conducte pentru transportul apei, amplasarea unei centrale termice, realizarea a 2,2 kilometri de reţea de distribuţie a energiei termice şi realizarea unui al doilea foraj, pentru injecţia apei geotermale uzate termic.

După implementarea proiectului, clădirile publice nu vor mai fi încălzite cu gaz şi astfel se vor reduce cheltuielile administraţiei locale.

Vor beneficia de apă caldă și energie termică din ape geotermale Primăria, Școala Gimnazială “Sfânta Ana” și Liceul Tehnologic “Stefan Hell”.

Primul oraş din judeţul Arad care a iniţiat un astfel de proiect este Pecica, unde lucrările de forare la două puţuri au început în toamna anului trecut, iar apa ce va fi extrasă va avea o temperatură de circa 50 de grade Celsius.

Sursa foto: Facebook/Primăria Sântana


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *