Un oraș din Italia le oferă 44.000 de euro celor care vin să se mute aici

Fabio Santavicca, primarul orașului italian Santo Stefano di Sessanio, a promis că le va oferi celor care se mută aici câte 44.000 de euro, în încercarea de a revitaliza economia zonei.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat cere o situație cu medicii și asistenții care „evită sau se sustrag” de la lupta împotriva pandemiei

În Santo Stefano di Sessanio, aflat într-o zonă muntoasă, trăiesc în prezent 115 persoane. 41 dintre acestea au peste 65 de ani, iar doar 13 au până în 20 de ani.

Primarul, împreună cu consiliul local, au decis că este esențial să ia măsuri urgente pentru a asigura supraviețuirea orașului pe termen lung, astfel că au promis că le vor oferi celor care se mută aici un salariu de 8.000 de euro anual, timp de trei ani, și 24.000 de euro pentru a începe o afacere, scrie CNN.

Mai mult de atât, autoritățile le vor asigura noilor locuitori și o locuință, pentru care vor plăti lunar o chirie ”simbolică”.

Primarul Fabio Santavicca nu a precizat pentru câte persoane vor avea fonduri, menționând doar că va decide asta după ce va analiza toate cererile primite. Până acum, au venit 1.500.

Pentru a beneficia de ”ofertă”, persoanele trebuie să aibă între 18 și 40 de ani, să aibă naționalitate italiană sau să fie cetățeni UE și să stea în Santo Stefano di Sessanio cel puțin 5 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns