Un nou virus provoacă îngrijorări în România. 79.000 de cazuri într-o săptămână

Aproape 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială, deblocate de Guvern. "Toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări"

Un nou virus provoacă îngrijorări în România. 79.000 de cazuri într-o săptămână.

Valul de gripă și viroză provoacă îngrijorare în rândul medicilor. Cei mai mulți pacienți care ajung la spital cu tuse severă sau probleme de respirație se plâng că se luptă câteva săptămâni cu boala. Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în această privință, relatează dcnews.

CITEȘTE ȘI: Polițiști alertați în toiul nopții. Ce au descoperit oamenii legii

„Valul de gripă, viroze, dar și pneumonii îi îngrijorează pe medicii infecționiști, dar și pe cei pediatri. cei mai mulți pacienți care ajung în unitățile de primiri urgențe și în camerele de gardă prezintă tuse severă sau alte probleme grave de respirație și se plâng că se luptă cu boala de săptămâni bune.

Numărul pacienților ar putea crește considerabil

În acest condiții și specialiștii atrag atenția că ne-am putea confrunta cu un sezon de gripă mai agresiv, iar specialiștii Institutului Matei Balș din Bucureşti spun că vor crește și mai mult cazurile în săptămânile următoare, de la 200 la 300 de prezentări pe zi.

Deja cazurile să știți că au crescut în toată țara. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în ultima săptămână s-au înregistrat peste 79.000 de cazuri de gripă, infecții respiratorii sau pneumonii, cu 14% mai multe față de săptămâna anterioară.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un nou virus provoacă îngrijorări în România. 79.000 de cazuri într-o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *