Un nou virus periculos, descoperit la doar 10 kilometri de granița cu România

Un nou virus periculos, descoperit la doar 10 kilometri de granița cu România

Virusul descoperit în Ungaria se poate transmite la om. Este vorba despre un focar de gripă aviară înalt patogenă a fost descoperit în Ungaria, la doar 10 kilometri distanță de granița cu România. Este un focar de mari dimensiuni care include în zona de supraveghere și șase localități din județul Bihor.

CITEȘTE ȘI: O femeie şi-a dus copilul la un centru de testare Covid în portbagajul maşinii, pentru că s-ar fi temut să nu se infecteze

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad anunță că focarul de lângă granița cu România a fost descoperit într-o fermă.

Este vorba despre un focar primar cu subtipul de virus H5N1, într-o fermă cu un efectiv de peste 12.000 de rațe

Deoarece există posibilitatea transmiterii viusului de la păsări la om, dar și pentru protejarea fermelor din România, reprezentanții DSVSA au pus în aplicare un plan de acțiuni.

Măsurile vizează comerțul cu păsări, ouă, furaje, carne și produse din carne de pasăre ce provin din țările afectate, dar și monitorizarea păsărilor sălbatice.

În prezent, numeroase țări din Uniunea Europeană sunt afectate de valul de gripă aviară înalt patogenă. Cele mai mari probleme sunt în Italia și Ungaria.

Sursă: Mediafax

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *