Un nou val de îmbolnăviri în Timiş. Zeci de persoane au fost internate în spital

viroze 1

Aproape 2.000 de timișeni suferă săptămânal de la venirea toamnei din cauza virozelor de sezon.

Acest trend s-a manifestat și săptămâna precedentă, când zeci de persoane au fost internate în spital.

”În perioada 5-11 noiembrie, au fost înregistrate 1.711 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 43 au fost spitalizate. De asemenea, dintre cei 231 de pacienți diagnosticați cu pneumonie, 48 au fost intrenați într-o unitate sanitară”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Răcirea vremii, prognozată pentru perioada următoare, va conduce la creşterea numărului de infecţii respiratorii, susțin specialiștii.

Potrivit acestora, atunci când este frig, scad mijloacele de apărare locală la nivelul căilor respiratorii.

Printre măsurile de protecție a organismului se numără și adoptarea unei îmbrăcăminți adecvate, în straturi, care mențin căldura, dar care pot fi îndepărtate la nevoie, ca să nu transpirăm.

Excesul de haine ne supraîncălzește și, dacă pielea e transpirată, vom răci mai ușor.

Trebuie să ne protejăm capul pentru că altfel riscăm o sinuzită și, ulterior, când secrețiile ajung în bronhii, și o bronșită.

Și extremitățile (mâinile și picioarele) trebuie protejate de frig cu mănuși și încălțăminte călduroasă.

Este bine să evităm aglomerațiile fiind că persoanele care strănută și tușesc pot împrăștia microbi pe o rază de trei metri.

Igiena tegumentelor este foarte importantă pentru că altfel vor rămâne microbi pe mâini care vor fi inhalați când ducem mâinile la față.

În perioada rece este bine să ne hidratăm – să consumăm lichide în cantitate suficientă (doi litri pe zi), de preferat ceai îndulcit cu miere, în care am adăugat lămâie.

Mișcarea fizică și sportul practicate regulat și nu excesiv, nu pe ploaie sau vânt, cresc rezistența organismului la răceli.

program de viață rațional, în care să ne odihnim suficient, este necesar pentru o imunitate bună, aceasta fiind influențată negativ de stres, oboseală și lipsă de somn.

Alimentația în perioadele reci trebuie să fie bogată caloric și să conțină proteine din carne, ouă, lactate, care mențin în limite normale anticorpii.

De asemenea, este recomandat consumul de fructe, legume crude sau murături, care aduc un aport sporit de vitamina C, importantă pentru sănătatea organismului.

Temperatura din locuințe trebuie să fie potrivită, deoarece căldura excesivă din interior, urmată de schimbarea bruscă odată cu ieșirea în exterior scade capacitatea de apărare a organismului și ne îmbolnăvim mai ușor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *